Damernas säsongpremiär

FBSK Dam spelade sin första utomhusmatch för säsongen på söndagseftermiddagen. Det var Västerviks FF som stod för motståndet i Hyundai Cup. Båda lagen slog många höga bollar och det var precis vad vi hade pratat om innan, att vi INTE skulle göra. Västervik tog turligt ledningen med både 1-0 och 2-0 utan att egentligen ha så mycket av spelet. Det blev även 3-0 till Västervik på en tveksam straff innan Frödinges målskytte startade. Linn Uhre satte Frödinges första mål för säsongen på ett snyggt inlägg från Louise Pettersson. Vi pausvilan pratade vi om att ändra på presspelet och ha tålamod. Redan i tredje minuten av andra halvlek trixade Evelina Törngren in 2-3 målet och något senare gjorde Amanda Sundberg 3-3 på straff. Lyckan blev dock inte långvarig eftersom Västervik minuten senare på ett snyggt sätt gjorde 3-4. Frödinges tjejer stod upp bra och i den 88:e minuten kvitterade Louise Andersson och matchen fick avgöras på straffar. Det var fortfarande oavgjort efter fem straffar (7-7) efter straffmål av Evelina Törngren, Amanda Sundberg och Hanna Nilsson, men i sjätte omgången avgjorde Västervik och vann matchen.

Som helhet var det en helt okej premiär. Vi måste våga spela bollen på fötterna och skjuta mera. Nu ser vi framåt!!