FBSK tog hem Eskils Minne efter straffdramatik!

1990 - 1995 - 2002 och nu 2007.
På lördagskvällen firade FBSK-laget klubbens fjärde pokalseger i turneringens 20:e upplaga.

FBSK - Ankarsrum 8-7 (4-4 e ord tid)

FBSK inledde turneringen med att möta pokalnykomlingarna Ankarsrums IS. Hemmalaget fick sämsta tänkbara start när Robin Brushane rullade in 0-1 efter knappt fyra minuters spel, efter en försvarsmiss av FBSK.
Därefter tog hemmalaget över spelet. Ett par chanser skapades också, men utan utdelning.
Med fem minuter kvar av första halvlek kom även 0-2 till AIS. Anfallaren Mattias "Knappen" Karlsson revs ned och domaren Mats Jonsson blåste straff. Jonas Östman satte 0-2, och hemmalaget var i rejäl brygga. Siffror som kändes klart missvisande ur hemmaögon.
På läktaren efterlystes handlingskraft. Sagt och gjort - FBSK-tränaren Fredrik Johansson lyfte in Robin Blomberg i spel. Snacka om succébyte.
Det hann inte gå en minut, innan "Robbe" satte 1-2 bakom AIS-keepern Timo Niemi.
Kort senare valde FBSK att utnyttja sin bonusstraff. Kåre Karlsson stegade fram och fixade 2-2.
Därefter tog FBSK-anfallaren Björn Ahlsén över händelserna. Först satte han 3-2 efter ett skott från högerposition i straffområdet. AIS replikerade snabbt genom Christoffer Fröberg, som satte 3-3.
Herr Ahlsén var dock inte klar. Kort senare kom 4-3, och var 3-3-målet likt, men desto mer elegant. Ett snabbt ryck till höger i straffområdet, och ur nästan ingen vinkel alls lobbade han iskallt bollen över Timo Niemi till 4-3.
Men AIS gav inte upp. Martin Tapper kvitterade till 4-4 med några minuter kvar av ordinarie tid.
Straffar krävdes för att skilja lagen åt.
FBSK till final.

Semifinal 2 VIF J - Djursdala 8-7 (2-2, ord tid)
Även turneringens andra semifinal gick till straffar. Efter ordinarie tid var ställningen 2-2 efter att VIF tagit ledningen med 1-0 genom Anton Carlsson. DSK kvitterade till 1-1 genom James Mattsson. DSK tog även ledningen med 2-1 genom Oskar Hultqvist, innan Markus Agebjörn kvitterade till 2-2 på VIF:s bonusstraff.

FBSK - Vimmerby IF J 5-3 (1-1 ord tid)

Finalmatchen bjöd på en rejäl kamp mellan turneringens två bästa lag. Det unga VIF-laget, som gick in i turneringen som ett div 5-lag, spelade fyndigt och moget. FBSK-laget stod för en hel del fina kombinationer, vilket också låg bakom första målet.
Efter en mållös första halvlek, kom 1-0 en bit in i andra halvlek. Kort före hade FBSK missat sin bonusstraff, efter att VIF-målvakten Christoffer Lilja läst Kåre Karlssons straff.
Mathias Ericson gjorde FBSK:s ledningsmål, efter en fin framspelning av Björn Ahlsén. Men FBSK skulle tvingas till en ny straffrysare.
VIF:s Anton Carlsson klappade till från dryga 35 meter, och bollen seglade in över en felplacerad Christian Johansson i FBSK-målet.
Men Christian skulle få sin revansch kort senare.
I den avgörande straffläggningen var det han som klev fram och räddade två  straffar.
Straffdramat omgång för omgång:
2-1 FBSK, Jonnie Florin, perfekt straff till höger om Lilja.
2-2 VIF, Markus Agebjörn, Christian åt rätt håll, men straffen var bra slagen.
3-2, FBSK, Henrik Blomberg, åter till höger om Lilja, säkert.
3-3, VIF, Blazej Wierzbicki, Christian åter åt rätt håll.
4-3, FBSK, Erik Pettersson, hårt slagen, utom räckhåll för Lilja.
* Christian J räddade straffen från Mahir Manaj.
5-3, FBSK, Kåre Karlsson.
* Christian Johansson räddade Martin Carlssons straff - och såg till att Eskil Nilssons Minnespokal stannade i Frödinge.

FBSK:s pokalhjältar:
Christian Johansson, Emil Dahl, Erik Pettersson, Jonnie Florin, Albin Carlsson, Jonas Hemmingsson, Mathias Ericson, Henrik Blomberg, Kåre Karlsson, Björn Ahlsén, Tom Wågström, Axel Henrysson, Niklas Gustafsson, Robin Blomberg och Mattias Arvidsson.
Ledare: Fredrik Johansson och Jonas Dahlström.

FBSK:s Erik Pettersson valdes till turneringens bäste spelare.

Andra höjdpunkter i turneringen.
* Målvaktsspelet. FBSK:s Christian Johansson gjorde comeback i målet. Agerade med rutin och pondus, och räddade fyra straffar. Även VIF:s målvakt Christoffer Lilja gjorde flertalet fina ingripanden och visade att VIF har en god återväxt på målvaktssidan.
* Strax innan finalen avgjordes en sevärd kamp mellan två av FBSK:s ungdomslag. FBSK:s unga tjejer, max åtta år gamla, gjorde processen kort med de jämngamla killarna och vann med 9-3. Här gjorde tjejernas Louise Andersson sju av målen. Det kan bli något av den tjejen.

Domare i turneringen:
Mats Jonsson, Woriya Dodkanlou och Mattias Nälgård.

* Bilder från turneringen publiceras inom de närmaste dagarna. Hemsidans egen paparazzi-fotograf, ordförande TB, har förmodligen minneskortet fullt med läckra kort från lördagen :)

Vill även passa på att gratulera samtliga spelare och ledare till segern. Och vill även tacka alla funktionärer för en prickfri insats under lördagen.

Nu tar vi några veckors semester innan serien drar igång igen i augusti.