FBSK uddamålsföll i Målilla

I söndags gjorde FBSK-laget gräspremiär på en blåsig idrottsplats i Målilla. Det blev förlust med 4-5 efter underläge 2-3 i halvtid mot Målillas B-lag.

Målilla hade medvind i första halvlek, både vädermässigt och målmässigt. Efter dryga halvtimman stod det 3-0. Samtliga hemmamålen var inga fotbollsmässiga konstverk, utan mycket billiga.

Därefter reste vi oss och flyttade upp positionerna. Sista kvarten av första halvlek var det FBSK som dominerade spelet och fick också utdelning.
Björn Ahlsén reducerade till 3-1 efter att dragit till på helvolley i nättaket, efter en hörna från Henrik Blomberg. Riktigt tjusigt.
Kort senare kom även 3-2. Björn Ahlsén tog sig förbi en back på vänsterkanten och serverade Robert Blomberg, som hade löpt sig till ett friläge. Robban gjorde inget misstag och nu hade FBSK häng.

I början av andra halvlek gjorde Målilla ånyo två snabba mål. Även dessa båda av den billigare sorten.
Men återigen reste sig FBSK och kom tillbaka. Tom Wågström gjorde 3-5 när hans inlägg mot straffpunkten gick förbi samtliga spelare, inklusive hemmamålvakten, och in i mål.
Med två minuter kvar av matchen reducerade Björn Ahlsén till 4-5 efter att han sprungit ifrån Målilla-försvaret och skjutit bollen i mål.
Närmare än så kom vi inte - trots ett antal missade lägen. Tommy Tambour var riktigt pigg och skapade massor, både på egen hand och via framspelningar. Tyvärr fick han inte göra mål - det hade han varit värd.

Bästa FBSK-spelare var Björn Ahlsén, Tommy Tambour och Henrik Blomberg.

För FBSK gäller det att fortsätta jobba med försvarsspelet, och minimera misstagen. Positivt att se att moralen finns där, när vi kommer igen två gånger i matchen vid stora underlägen.

Nästa helg väntar HIS/MAIS på bortaplan - som i helgen fick stryk med 0-6 av Rumskulla.