FBSK vann med tennissiffror på Tunhamra

Ett FBSK med några tunga insatser i bagaget, visade direkt att laget hade kommit till Tunhamra för att bärga tre poäng.

I matchinledningen hade Peter Norlin en fin nick, som målvakten tippade över. FBSK spelade "sitt normala spel" i den här matchen. Lät bollen göra jobbet och tog löpningar och positionsbyten. I försvaret spelade nykomponerade mittbacksparet Tom Wågström och Joakim Kronstrand resolut, och ytterbackarna Emil Dahl och Albin Carlsson fyllde på i anfallen.
Efter en stunds tryck mot Tuna-målet kom också utdelningen, Ragnar Styrbjörn kom i friläge och hade inga problem att skjuta bollen i nät bakom Tuna-keepern Andreas Persson.

Kort senare kom även andra målet genom Mathias Ericson. Mathias fick bollen strax utanför straffområdet. Han kunde passat både Daniel Svensson och Peter Norlin, som drog isär Tuna-försvaret, och öppnade lucka för "Mattis", som sköt ett lobb-skott som gick ribba in. Snyggt.

Innan första halvlek hade FBSK gjort 3-0. Detta genom Peter Norlin, som var ett ständigt orosmoment för Tuna-försvaret i matchen.
3-0 är dock en vansklig ledning, och i andra halvlek kom hemmalaget ut som "ett nytt lag".
Två snabba reduceringar gjorde att det var match igen. Först på en tveksamt dömd straff vid straffområdesgränsen. Daniel Tunek fick två chanser att skjuta bollen i mål, efter att Tuna-spelarna gått för tidigt på första signalen, men han höll nerverna i styr och gjorde 1-3. Kort senare var det dags igen. FBSK föll in lite i Tunas tempo och en långboll från David Hjelm nådde Tunek, som nickade bollen i ena hörnet, utan chans för en felplacerad Christian Johansson i FBSK-målet.

Tuna var på gång och FBSK-spelet höll på att rämna fullständigt. Men då tog Ragnar Styrbjörn tag i målfabrikationen igen. Efter ett fint inlägg från Emil Dahl tog han ned bollen i Tunas straffområde och sköt 2-4. Viktigt FBSK-mål.
Kort senare avgjordes matchen. Peter Norlin bröt sig loss och var på väg mot Tuna-målet när han blev kapad av Tunas Tobias Ekström, som fick rött kort.
På den efterföljande frisparken vid straffområdesgränsen hade "Ragge" bestämt sig för ett nytt mål.
Med ett välplacerat vänsterskott runt muren satte han 2-5.
Målkalaset på Tunhamra fortsatte dock. Några minuter senare var Anders Håårdh framme i målområdet och petade in 3-5.
Med mindre än tio minuter kvar satte Jonas Hemmingsson sista spiken i Tuna-kistan när han förvaltade Henrik Blombergs fina inspel från vänsterkanten på bästa sätt.
FBSK hade ytterligare några hyfsade lägen, men en 6-3-vinst var inte fy skam.