Förlust i seriepremiären!

Två av sexans på förhand mest tippade lag möttes i seriepremiär på Lundavallens gräs.

Tyvärr blev det en chockstart för hemmalaget då Besa redan i första matchminuten tilldelas en billig frispark som dock förvaltas på bästa sätt upp i krysset. Underläge 0-1 innan många av spelarna inte rört bollen! Efter att inte riktigt hämtat sig från det, tappar vi bollen i fösvaret och ett ofarligt skott via Erik ställer Macke i mål fullständigt. 0-2. Efter målen försökte hemmalaget att komma igång med spelet utan att lyckas särskilt bra. Det blev mest spel på mittplanen utan att något lag skapade några riktiga målchanser. Islutet av halvleken fick Besa en man utvisad och hoppet för en vändning tändes.

I andra halvlek justerades hemmalaget till en trebackslinje för att om möjligt få till lite press framåt och vända på matchen. Istället för mål framåt kom trean för Besa när en spelare får bollen helt fri utanför straffområdet och enkelt placerar in bollen i mål. 0-4 kom sedan efter en sitauation som speglade matchen i stort. En frispark till Besa som tar i både ribba och stolpe. På returen som blir är åtmindstone tre Besa spelare före närmsta blå spelare. Besaspelarna var hela tiden lite snabbare, lite hetare, lite tuffare än FBSK-spelarna som uppträdde nervöst och spänt. Det ska sägas att Besa var bra och kommer ta många poäng i denna serie. Bara att ladda om och ta nya tag nästa helg för Frödingespelarna.