Förlust mot Överum

Överum inleder matchen bäst och är lite hetare än Frödinge i början, de tar också ledningen med 1-0 efter att ha förvaltat ett friläge efter bara fem minuter. Efter det jämnas spelet ut något men även om bollinnehavet är ganska jämt fördelat så är Överum lite bättre och kommer till fler farliga målchanser, Frödinge slarvade lite för mycket med enkla passningar och hade ett alldeles för lågt bolltempo. Man skapade dock några halvchanser genom Joakim Petersson och Ove Nilsson men något mål blev det tyvärr inte. Överum däremot skulle få jubla en hel del innan halvtidsvilan då man går fram till en 4-0 ledning, två och tre noll kommer efter inspel från kanterna där de lite för omarkerade får slå in bollen i mål. Det var just kanterna som Överum använde, hela tiden kom den långa bollen bakom Frödinges ytterbackar och de skapade väldigt många målchanser på detta sätt. 4-0 kommer efter en tilltrasslad situation i straffområdet där Överum med lite flyt lyckas trycka in bollen. Halvtid 0-4.

I den andra halvleken ryckte Frödinge upp sig rejält och man gör en klart godkänd halvlek, man har en bättre rörelse och släpper bollen betydligt snabbare. Spelet jämnas ut och det skapas målchanser åt båda hållen, för Frödinges del så var det Ove Nilsson som låg bakom det mesta. Han spelar fram Niklas Gunnarsson, Emil Dahl och Sebastian Edvinsson till varsitt jätteläge men bolluslingen ville inte in. Lite missflyt och en alldeles för dålig första halvlek fäller Frödinge idag, slutresulatat 0-4. Plus till Ove Nilsson och Emil Petersson.