Frödinge slog Krokstorp med 4-0

Mot ett Krokstorp som kom till spel utan avbytere var planen att trycka gasen i botten redan från första stund. Planen lyckades till fullo då man tidigt kopplade ett grepp och skapade en del chanser framåt. I femte matchminuten får hemmalaget en hörna som Erik via stolpen och målvakten får över linjen. Mattis stod för nickpassningen. Efter det tidiga ledningsmålet hämtade sig Krokstorp och satte stopp för vidare chanser.

Det dröjde till de 23:e minuten innan Mattis återigen spelade fram, denna gång till Tom som slog in 2-0. 3-0 kom sedan efter ett fint hårt inlägg från Jens som nyss inbytte Kåre sätter låret till och gör mål på sin första bolltouch. Just inlägg var något som Frödinge utnyttjade väldigt mycket och bra. Det var ett flertal inlägg som kunde ha resulterat i mål. Halvtimmen spelad slog Robin just ett sådant inlägg som Kåre nickade in. Efter 4-0 målet gick luften ur halvleken lite. Frödingespelarna slarvade i passningsspelet och Krokstorpspelarna vill mest ha paus för att samla nytt mod och kraft.

Andra halvlek startade hemmalaget i högt tempo och sprang ifrån bortabackarna gång på gång. Liksom i första halvlek kom man till ett flertal bra inlägg och målchanser. Hade man haft hygglig utdelning kunde det varit tvåsiffrigt, men Peter, Tom, Björn, Kåre, Mattis, Tommy och Jens visade alla prov på hur man kan missa tämligen bra chanser. Till deras försvar kan man säga att målvaketen gjorde ett par utomordentliga benparader.

I takt med alla missar sjönk matchen i kvalite. Frödingespelarna drogs ned i tempo och slarvade en hel del i avgörande läge. Krokstorpspelarna ska ha beröm för sitt slit och kämpande i andra halvlek, men visst borde FBSK kunna göra några mål även i andra?

Bäst i Frödinge var: Marcus A (för sin tredje raka nolla!), Matts E (som satte tempot framför allt i första), Erik P