Välkommen till Frödinge/Brantestad SK

Officiell webbplats för Frödinge/Brantestad Sportklubb.Sammanfattning Herr A

Hjorted/Totebo – Frödinge 1-4 Pontus Thuresson x2, Oskar Nilsson, Martin Gunnarsson

All snö och kyla som låg kvar länge hade gjort att planerna runt omkring inte var spelbara. Därför spelades vår premiär på Bökensveds konstgräs. Efter att ha släppt sju baljor i senaste cupmatchen mot Djursdala lades en del prio på försvarsspelet. En mållös första halvlek där Robert Nilsson gjort några fina parader och plockat ner en hel rad med hörnor och inlägg. Så långt kanske lite övertag till hemmalaget. I början på andra slås en frispark från långt håll som seglar genom många framrusande spelare in i bortre gaveln. När H/T sedan tvingas fram straffar framförallt Pontus T dem hårt när han på kort tid springer in två bollar. I slutminuterna gör bägge lagen var sitt mål till. Plus till Robbans målvaktsspel och till den kämpaglöd som visas hela matchen.

Frödinge – Gunnebo 2-1 Alexander Alexandersson, Jonatan Andreasson

Gunnebo hemma på ett iskallt Ceosvallen. Tur då att spelet värmde. Redan efter fyra minuter hade FBSK tagit ledningen. I medvinden i första halvlek skapade Frödinge de vassaste chanserna. I andra halvlek var rollerna de ombytta. Gunnebo gör ett tidigt mål och har sedan lite mer av spelet då de har vinden i ryggen. Frödingespelarna visar sedan prov på stor moral och styrka när man med tio minuter kvar krigar sig först på en frispark och skarvar in segermålet. En riktig viljeseger.

Hammarsgärde – Frödinge 1-2 Martin Gunnarsson, Pontus Thuresson

En match vi bara skulle vinna. Vi började helt klart bäst och skapade ett par bra chanser, men lite oflyt och oskicklighet gör att bolluslingen inte vill in. Mål skulle det bli av en Frödingespelare i första halvlek, i eget mål. Ett bra snack i halvtid där vi poängterade att vi trots allt spelat bra och skapat en hel del chanser. Efterhand flyttade vi upp positionerna och i slutet på matchen spelade vi något som liknade ett 2-5-3. Bollen skulle bara in! Kvarten kvar gjorde vi 1-1 men var inte nöjda med det. Fem minuter kvar kommer målet alla krigade för. Positivt att kunna vinna med 2-1 trots underläge i halvtid.

Frödinge – Överum 0-2

En skräpmatch på alla sätt och vis. I samband med Överums 0-1 mål trampar Robert Nilsson snett och tvingas utgå. 0-2 kommer sedan efter en halvtimmes spel efter lite slarv i försvaret. Andra halvlek försöker vi men lyckas inte åstadkomma några klara målchanser. Positiv var Sigge Blombergs A-lagsdebut. Negativt att vi förlorar en match som skulle kunna gå lite hur som helst.

Södra Vi IF- Frödinge 6-1 Martin Gunnarsson

Vi gör en bra första halvlek, där vi har något distansskott och ett läge som med lite tur kunde blivit ett friläge. Ett bra arbetande mittfält med Filip Nilsson i spetsen gör att backlinjen får en överkomlig uppgift. Vi släpper egentligen bara till ett läge efter en halvkontring. Där slarvar vi lite och tvingas till ojusta medel i straffområdet. Tyvärr tilldömdes Södra Vi ytterligare två straffar i första halvlek. Tre straffmål i baken innan paus. Det hopp och mod som bygds upp i halvtid släcktes snabbt då de gjorde fyra noll. Sedan lyckades vi göra ett självmål innan vi kunde fastställa slutresultatet. Positivt ja... Negativt, glömde sjukväskan, å så blev det aldrig bättre.

Frödinge- Blackstad /Odensvi 1-1 Ragnar Styrbjörn

En dålig match, egentligen från bägge håll. Vi gör mål i mitten på första men sedan lyckas vi inte stänga butiken. BOIF flyttar givetvis på och vi får problem med deras tunga anfallare som vi inte får riktigt grepp om. Det var en match där vi verkligen ville ha med oss tre poäng, och det känns som om vi tappade poäng. Som match betraktad var kanske bägge lagen värda 0p.

Frödinge – Boston 0-2

Vi pratar om att vara med från början och inte släppa till något i början. Tyvärr är det precis det vi gör och får således jobba hela matchen i uppförsbacke. Vi får kontroll på Bostons anfallsspel och börjar skapa lite egna chanser.

Någon gång i mitten av andra halvlek görs ytterligare ett mål och så var uppförsbacken alltför brant. Vi har en del lägen i matchen där vi nog bör sätta dit någon.

Frödinge VIF Akademi 0-4

Matchen startar i det högsta tempot som sett på Lundavallen på många år. Bägge lagen spelar med hög hård press. I många fall så lyckas bägge lagen spela sig ur pressen och fram till farliga chanser. Första halvlek är ändå skapligt jämn, med lite övertag åt Vimmerbyhållet. I mitten på halvleken gör de även ett mål. Andra halvlek börjar med mål och punkterar matchen. I takt med att orken tröt och pressen sjönk, fick de unga grabbarna i akademin lekutrymme. Där var vi aldrig nära någon poäng.

HMIS- Frödinge 4-0

Förra säsongen vi var i Hjältevad skrev jag att vi hade tur som överlevde så länge i matchen som vi ändå gjorde. I år skulle jag vilja säga att det var en liten del tur och en större portion skicklighet. HMIS är det bästa laget vi mött på våren som verkligen försöker spela fotboll, och så har de ett par riktigt rappa killar som verkligen kan löpa. Vi hade gjort läxan, men kunde trots det inte förhindra att det stod 2-0 sent in i matchen. I det desperata läget klev undertecknad in och gjorde skillnad framåt. Det lilla vi tidigare skapat dog ut fullständigt, däremot släppte vi två snabba bakåt när vi jagade kvittering. 0-4 andra matchen i rad, återigen inte nära poäng.

Frödinge- Hjorted /Totebo 1-1 Karl Karlsson

När man inte släpper till någon ända målchans på en hel match måste defensiven få överbetyg. Det vi släpper in ett mål på är en straff där deras spelare är påväg ur straffområdet efter en hörna. Offensivt såg det betydligt bättre ut än föregående matcher. Vi skapar många chanser som vi med lite bättre skärpa och lite tur borde gjort både två och tre mål på. Vi slår bland annat ett 15-tal mycket bra hörnor som skapar oreda i straffområdet. Av alla bollar som dansar på mållinjen trycker Kalle K dit en med kvarten kvar. Sista kvarten blir en jakt på segermålet, men det ville sig inte riktigt denna gången. Väldigt surt att tappa poäng när vi skapade så många chanser och inte släppte till någon.

Nu bryter vi ihop och kommer igen efter semestern.


Kategorier: Herr

0 Kommentarer

Administratör skrev 10 juli 2018 20:13

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2018><<
september 2018
 mtotfls
35272829303112
363456789
3710111213141516
3817181920212223
3924252627282930
401234567