Segersviten bröts hemma mot Överum

Som de flesta fotbollsmatcher så hade den här matchen två halvlekar. Den första halvleken gick till Överum som med ett visst spelövertag kunde lyfta in bollar i boxen. Och på en av alla bollar in i straffområdet så slår en Frödingeförsvarare håll i luften vilket gör att en grönklädd spelare får stå helt fri nära straffpunkten. Därifrån gör han inget misstag och 0-1 är ett faktum.

Med halvtimmen spelad är olyckan framme dubbelt för FBSK. Robban Nilsson rusar ut för att plocka ner ett inlägg varvid han kommer fel i landningen och vrider till knät. Skadad målvakt och boll i nät blir resultatet av den manövern. 0-2. Alex Gunnarsson som dittills slitit förtjänstfullt på mitten fick svida om till målvakt, och gjorde det med den äran.

Om första halvlek gick till Överum så gick andra halvlek till FBSK. Frödingespelarna fick bättre grepp om händelserna då man kunde hindra Överum från att slå inlägg. I andra halvlek skapades det inte mycket från bortalaget. Tyvärr så kom inte Frödinge till så många chanser heller. Ett par halvdana skottförsök och nickar jämte två riktigt bra chanser. Ragnar Styrbjörn springer sig fri och är sånär runt målvakten innan denne får ut en lång tå och efter lite palaver lyckas få vantarna på bollen. Dessutom är A-lagsdebutanten Sigge Blomberg en injektion när han kommer in. Ett skott som smiter strax utanför krysset kunde gjort debuten än bättre.

Alla i Frödinge gör det bra och kämpar på. Den lilla tur och medstuds vi haft i de tidigare matcherna saknades.