Serieseger för A-laget

Sista matchen för säsongen spelades borta mot Björnhult. Förutsättningarna var klara. Seger krävdes för att ha chansen till serieseger, samtidigt som Ankarsrum var tvugna att tappa poäng i sin match mot Tuna.

Matchen började lite trevande och en del spelare kände kanske av stundens allvar. Det utbyttes några chanser där Frödinges var något vassare. Några nervknutar släppte när Rasmus Holm sköt in 0-1 efter tjugo spelade minuter. Minuterna senare skjuter Dick Johansson dit 0-2 från långt håll.

Andra halvlek började slarvigt och de få chanser som skapades var mer beroende på slarv än genomtänkta kombinationer. Slarvet kulminerade när Frödinge har bollen under kontroll ett par tre gånger men slutar med att lägga upp bollen på mållinjen för en hemmaspelare att slå in, och då höll han ändå på att missa! 1-2 och lite nerv i matchen.

Ju längre halvleken led ju mer led Björnhult. Tjugo kvar kom Joakim Ivarsson fri och rullade in 1-3 och gav andningsutrymme. Ett par minuter senare avslutar seriens skyttekung Ragnar Styrbjörn målskyttet med sitt 20:e mål för säsongen.

Fem minuter blir det stående ovationer bland den tillresta Frödinge klacken. Tuna har gjort 3-1 på Ankarsrum! Ett resultat som gör att Frödinge vinner serien.

FBSK gör inte sin bästa match för säsongen, men mot ett Björnhult som tappat allt under hösten räckte det mer än väl. Segern var aldrig hotad.