Vinst för Damlaget i seriepremiären.

FBSK:s damlag startade årets seriespel borta i Oskarshamn. Motståndare Rödsle BK. Matchen inleddes lite tvekande, men Frödinge fick ganska snart ordning på spelet. Emellanåt ganska bra spel, man utnyttjade kanterna på ett bra sätt. Och i den 29:e minuten tog Frödinge ledningen. En lång boll från Nettan nådde Louise Andersson som snirklade sig genom motståndarförsvaret och rullade in 1-0. I den andra halvleken kom Rödsle ut med en helt annan inställning, och det dröjde inte länge innan de kvitterade till 1-1. Och det gav laget energi. Frödinge fick slita ordentligt för att hålla rent framför Emmy Kallström i målet. Det var nästan så att 2-1 till hemmalaget ramlat in. Men Frödinge kom tillbaka och kunde då och då trycka upp spelet. Bland annat skapades flera hörnor som Nettan Lind slog in med bra precision. Det blir ett vapen i år. Och i den allra sista minuten kom segermålet. Louise Andersson fick tag i bollen strax ovanför mittlinjen och stack iväg. Med tre-fyra motståndare i hasorna lyckades hon slita sig fri tillräckligt för att kunna peta in bollen. En mycket stark prestation av Louise. Beröm till hela laget, alla kämpade och slet. Dock en ojämn spelkvalitet där passningarna och kombinationerna ena stunden var klockrena till mindre säkra perioder. Men så är det ofta i premiärer. Nu är den avklarad och det blev vinst. Klart godkänt tjejer.