B-laget vann derbyt mot VIF

FBSK:s reserver tog på söndagskvällen sin tredje seger för säsongen när Vimmerby IF:s U2 besegrades med 2-0. Matchen innehöll inget bländande spel - och för FBSK utökades tyvärr också skadelistan.
Både Joakim Kronstrand och Senad Berisha fick hjälpas av planen med en förmodad stukning i foten, respektive en bristning i låret.
Vi hoppas att båda snart kan vara tillbaka på planen.

Om matchen. VIF:s unga D-lag inledde något vassare än hemmalaget och var mer "på tå" än FBSK under första halvitmman. Hemmalaget hade svårt att skapa möjligheter och det blev inget ordnat spel.

FBSK plockade in två tunga pjäser i slutet av halvleken. Jonas Dahlström gjorde comeback efter två säsongers frånvaro, och Peter Norlin var tillbaka efter utlandssemester. Det gav FBSK tyngd framåt.
Inga riktigt heta chanser skapades dock av hemmalaget under första halvtimman.
Precis som i matchen mot SVIF i fredags fick FBSK utdelning efter tunga skador. När Senad låg inne i klubbstugan och blev behandlad av ÅFF:s tipselittränare Janne "Boda" Carlson, för övrigt tack till honom för rådigt ingripande, satte FBSK 1-0. Daniel Gustavsson "tåpajade" in bollen bakom VIF-målvakten Björn Varenstål.
Efter ledningsmålet tog FBSK över matchen och med cirka tio minuter kvar kunde Peter Norlin göra 2-0, efter att sugit upp en passning från Hesam Abbasi, och ur princip ingen vinkel alls rullade han in bollen i mål.
FBSK hade sedan ytterligare lägen att utöka sin ledning, både Jonas Dahlström och Peter Norlin hade skott som smet strax utanför stolpen. Peter hade tidigare även ett skott som gick i insidan av stolpen.
FBSK är nu serietvåa i tabellen efter IFK Tuna, som har en poäng och en match mer spelad än FBSK.
Den kommande veckan får vi hoppas att våra skadade spelare repar sig och vi ser fram emot kamper söndag och tisdag. För A-laget mot Krokstorp på söndag, då flera av våra killar ska gå på skolbal. För B-laget väntar toppmöte mot Hjorted/Totebo nästa tisdag.
Bästa FBSK-are i söndagens kamp var Emil Dahl, Robert Nilsson, Hesam Abbasi, Daniel Gustavsson och Emil Pettersson.