En poäng mot Horn/Hycklinge

Det var upplagt för fotbollsfest, två bra lag och framförallt mängder med publik. Frödinge öppnar matchen fantastiskt, fina uppspelskombinationer nerifrån och en härlig rörelse gjorde att man började hota direkt. Horn/Hycklinge ville ofta spela upp genom mittfältet men där satte FBSK stopp via sin hårda press. Bortalaget började somsagt att skapa chanser direkt, efter tio minuter har Niklas Gunnarsson efter en fin prestation ett klockrent skott i stolpen. Några minuter senare har Jonte Green ett stenhårt skott i burgaveln. Bortalagets ledningsmål skulle dock komma, och det var Jonatan Green som på en mycket fin frispark sätter 0-1. Detta efter tjugo minuter. Efter målet sjunker FBSK några procent i sin aggressivitet samtidigt som hemmalaget har jobbat sig in i matchen. Man skapar sin första målchans efter cirka halvtimmen, men det var en riktigt bra chans och Mats i FBSK-målet tvingades till en vass enhandsräddning. Strax efter kommer dock kvitteringen, en fin prestation av en hemmaforward som sätter bollen vid den första stolpen och 1-1.

I början av den andra halvleken så är det Horn/Hycklinge som som tar intiativet, man pressar FBSK långt ner som mestadels fick slå ifrån sig. Efter tio minuter kommer också 2-1, efter slarv i bortaförsvaret tar man ledningen efter ett kanonskott i det högra krysset. Tungt för FBSK som hade bud på flera mål under den första halvleken, men ganska så snart så börjar man ta över matchen igen. Man gör några förändringar och plötsligt satte man återigen en stenhård press på hemmalaget och ett mål hängde i luften. Till slut kom det, i minut 78 gör Dick Johansson 2-2 på ett skott utifrån. Riktigt snyggt och helt otagbart. Under slutminuterna hade FBSK fortsatt intiativet och man tryckte på för ett segermål, men Horn/Hycklinge hade flera farliga omställningar och kunde även dem ha fått in en boll. Matchen slutar 2-2, ett ganska rättvist resultat även om Frödinge känns strået vassare rent spelmässigt. Det är bra att ta en poäng i en sådan tuff bortamatch men lite bitterhet finns där då FBSK står för en riktigt bra insats. Även i de stunder man är lite sämre står man upp riktigt bra. Nu väntar Hammarsgärde hemma på Måndag.