FBSK föll mot United

0-5 låter som klara siffror. Men inte i det här fallet. Med bättre skärpa i avsluten hade matchen kunnat fått ett annat slutresultat.
FBSK höll spelet upp mot ett lag med där de flesta provat på division tre-fotboll. I första halvlek var det FBSK som höll i taktpinnen.
Men det var United som tog ledningen efter dryga kvarten. En slumpchans i straffområdet som Johan "Bränna" Gustavsson utnyttjade.
Sedan tog hemmalaget över - och skapade dessutom flertalet heta chanser. Bland annat en tilltrasslad situation efter en hörna, där bollen dansade på mållinjen.
"Hade jag haft ett par 45:or så hade jag fått in bollen" sa FBSK-kaptenen Tom Wågström om den chansen.
Även Simon Svensson hade ett par fina lägen. Bland annat ett friläge, som han sköt över.
FBSK stod för det klart bästa spelet den här säsongen, och rullade stundtals upp bortaspelarna rejält.
Men...
Gullringen gjorde några justeringar i halvtid medan hemmaspelarna tycktes falla in en sorts falsk säkerhet, och kanske omedvetet tänkte "att det här var ju inte så märkvärdigt".
Det straffade sig.
Gullringen utnyttjade sina fasta situationer hundraprocentigt och gjorde 4-0 i andra halvlek. FBSK lyckades inte mobilisera samma kraft framåt. Bästa chanserna kom efter några farliga hörnor, signerade Ragnar Styrbjörn.
Gullringen utnyttjade FBSK:s små misstag skoningslöst och var skickliga i avsluten. Men hemmalaget ska definitivt inte skämmas över insatsen. Det här var en insats som lovar gott inför framtiden. Kan de blå-svarta behålla samma bolltempo, rörlighet, fokus och koncentration kommer det många poäng framöver.
Bästa hemmaspelare i matchen var Robin Blomberg, Emil Dahl, Kristoffer Sandqvist, Johan Karlsson, Simon Svensson och Albin Carlsson.