Femetta för FBSK mot Hammarsgärde

Bakom segern segern låg en bra första halvlek - där ett nytt anfallsess presenterade sig.
Peter Norlin, den annars så stabile mittbacken klev upp på topp och levererade direkt.

Norlin grundlade segern med sina tre mål i matchen, två i den första halvleken och ett i den andra. De övriga två målen stod skytteligaledaren Mathias Ericson för, båda i första halvlek.

I första halvlek spelade FBSK stundtals bra, laget utnyttjade ytorna och blottorna som uppstod i "Sunderland-kopiorna" Hammarsgärdes försvar. FBSK kunde rulla mycket boll i sidled, vilket gav ofrivillig rörelse i hemmalagets backlinje. De blå-svarta hade förutom målen ett flertal lägen att öka på sina segersiffror, som med skärpa i avsluten kunde blivit de dubbla.

Hammarsgärde skapade egentligen inte en enda het chans under hela matchen. Tröstmålet till 5-1 var en bjudning från FBSK, där bollen tar på en av våra spelare och går i mål, med knappa minuten kvar av matchen.
Synd för Christian att han inte fick hålla nollan.

Andra halvlek var inte lika skarp som den första av FBSK. Spelet blev för omständligt, och istället för att rulla fotboll blev det oftast panikbollar, som i det våta gräset försvann i det tomma intet.

Segern var dock säker, och nu har FBSK gjort 12-1 på två matcher - och nu klättrar vi även ett steg i tabellen eftersom Lojal fick stryk hemma mot Västerviks BoIS med 2-8.

Bästa FBSK-spelare för dagen var Erik Pettersson, som styrde i tre-backslinjen, Henrik Blomberg som skötte sin defensiva mittfältsroll bra, unge Daniel Gustafsson som slet hårt på sin kant samt de båda målskyttarna Mathias Ericson och Peter Norlin.

I nästa match Väntar Horn/Hycklinge på hemmaplan.