Förlust i premiären

Fint väder, mycket folk och två taggade lag. Förutsättningarna kunde inte varit bättre. Inledningen på matchen var dock väldigt trevande och inget av lagen hade något ordnat spel. Hjorted/Totebo var dock något hetare och tog ledningen redan på sin första målchans.1-0 efter att Frödinge tappat bollen i ett uppspel. Den första halvleken var inte bra spelmässigt, framförallt inte från hemmalagets sida som hade jätteproblem med sina uppspel. Hjorted/Totebo var bättre under den första halvan, de hade mer boll och vann betydligt fler närkamper. Trots det var inte FBSK ofarliga, det var farligt två gånger om efter fint slagna hörnor. De sista tio minuterna rycker hemmalaget upp sig något och man hittar lite mera spel, med en minut kvar kommer också det förlösande 1-1 målet. Alexander Swartz spelar snyggt fram bollen till Emil Johnson som fri med målvakten säkert sätter kvitteringen. Halvtid 1-1.

Den andra halvleken hinner knappt börja innan Hjorted/Totebo gör 2-1. Efter en hörna får en bortaspelare drömträff utanför straffområdet och bollen går spikrakt upp i det bortre krysset. Det sänkte dock inte Frödinge, för även om spelet inte nådde några högre höjder idag så höjer man sig i den andra halvleken och man visar en större vilja. Efter 18 minuter kommer en rättvis kvittering. Emil Johnson står för en mäktig inviduell prestation när han på egen hand tar sig förbi flera bortaförsvarare och placerar bollen i mål till 2-2. För ett bra förarbete stod Rasmus Holm. Glädjen blev dock inte särskilt långvarig. Strax efter gör bortalaget 3-2 och återigen är det på hörna. Tungt för FBSK som två gånger jobbat sig tillbaka. Hjorted/Totebo är även strax efter nära att göra 4-2 men skottet går i burgaveln. FBSK försökte allt vad man kunde på slutet och man fick ett riktigt bra läge, Rasmus Holm slår ett fint inlägg till Robin Axelsson som från en bra position i straffområdet tyvärr nickar över. Matchen slutar 3-2 till Hjorted/Totebo, det var ingen vidare bra match spelmässigt utan mer en typisk premiärmatch. Sett till matchbild och chanser hade nog oavgjort varit mest rättvist. Plus i FBSK till mittbackarna Daniel Axelsson och Henrik Blomberg.