Frödinge straffade i Södra Vi

Frödinges förstalag på herrsidan åkte till Södra Vi på fredagskvällen för en kamp. Hemmalaget hade till en början lite mer av bollen utan att för den skull skapa någon farlighet. Mycket tack vare ett hårt arbetande försvar och en Filip Nilsson som agerade sopkvast och röjde bort allt som kom i hans väg. I tjugonde minuten kom en sekvens som speglade första halvlek väl.

Södra Vi gör ett anfallsförsök mot ett väl samlat Frödingeförsvar som bryter bollen och startar en kontring. Det utmynnar i ett avslut som leder till en ny halvkontring från hemmalaget. På Södra Vis spelvändning hänger man inte med riktigt och en hemmaspelare går i backen i straffområdet. Straff och 1-0. 10 minuter senare är det dags igen. Denna gång tar ett skott på handen på en tidigare Frödingekeeper. Bra räddning, men han hade tyvärr inte handskarna på sig denna gång. Straff 2-0. Tvåmålsledningen såg ut att stå sig till paus men man skulle hinna med en straff till efter en hörna. Lite oklart vad som hände och varför, men grabbarna i för dagen rött var säkra, 3-0 i halvlekens sista spark.

Med förnyat hopp går man ut till andra halvlek. Tyvärr släcks det tidigt då hemmalaget gör 4-0 efter en hörna. Resten av halvleken blir betydligt öppnare och svängigare än vad första var det skapas några fler chanser åt bägge håll. Med timmen spelad så gör man även självmål som grädde på moset. "Det är en sån dag idag" konstaterade Lasse Gunnarsson på ledarbänken. Innan matchen är över hinner bägge lagen göra varsitt mål till. Frödinges mål i slutskedet gjordes av Martin Gunnarsson frispelad med målvakten av Pontus Turesson.

I Frödinge krigar man på även om inte rätta flytet var där. Lite extra plus till Daniel Lönn och Filip Nilsson.