Hemmapremiär borta för herrarna

Även andra matchen kom att spelas på konstgräs. Denna gång stod Gunnebo för motståndet. En del av matchen vanns redan i slantsinglingen. Frödinge valde att spela med vinden i första halvlek vilket gjorde att man fick tryck mot Gunnebomålet. Redan efter fyra minuter nickskarvar Pontus Thuresson en frispark till en fristående Alexander Alexandersson som från nära håll slår bollen i mål. En tidig hemmaledning som stod sig halvleken ut. Det skapades några halvchanser åt båda håll där FBSK kanske hade de vassare främst genom ett stabilt mittfältsspel och vassa omställningar.

Andra halvlek var i mångt och mycket en karbonkopia av första, fast då med ombytta roller. Efter fem minuter står en Gunnebospelare fri från nära håll och kvitterar efter ett misslyckat skott. 1-1 och då är det bud på flera mål. med hjälp av vinden och allmänt vind i seglen efter kvitteringsmålet så ligger Gunnebospelarna på. Här visar Frödingespelarna upp en fantastisk moral när man verkligen kämpar och krigar på varje boll. 10minuter från slutet får man en frispark på offensiv planhalva som lyfts in av Martin Gunnarsson. Jonathan Andreasson visar prov på mod när han vräker sig fram och får huvudet på bollen just före den utrusande målvakten. 2-1 och även att Gunnebo lastar fram så mycket offensiv kraft de hade så stod FBSK pall tiden ut.

En väl genomförd match där man var stolt som ledare att se lagmoralen. Alla 14 spelare förtjänar beröm även om Robban Blomberg, Filip Nilsson, Jonathan Andreasson och Alexander Alexandersson får en extra guldstjärna.