Välkommen till Frödinge/Brantestad SK

Officiell webbplats för Frödinge/Brantestad Sportklubb.Inget slutspel i KM för FBSK

FBSK inledde turneringen med match mot Rumskulla GoIF. Det var en match som FBSK förde och man hade bra kontroll på händelserna. Man var dock lite stressade och man hade lite för dåligt tålamod. Men man var ändå det bättre laget och ungefär halvvägs in i matchen tar man ledningen, efter fint passningspel öppnar Rumskulla-försvaret upp sig och Emil Johnson tar en fin löpning mellan motståndarnas backar, det upptäcker Henrik Blomberg som slår en lång fin boll. Emil är aldrig på bollen men han stör och skymmer målvakten så att bollen går direkt i mål. Målskytt alltså Henrik Blomberg. Efter ledningsmålet har Frödinge fortsatt bra kontroll och det kändes stensäkert, men Rumskulla lyckas få till en kontring i Frödinges press och man lyckas även få till en kvittering, 1-1 med endast en fåtal minuter kvar. FBSK försökte få till ett ledningsmål i slutet när man pressade hårt mot Rumskulla, närmast var Rasmus Holm men matchen slutar 1-1. Lite snöpligt för Frödinge men man var absolut inte utslaget än.

Andra matchen spelades mot Djursdala SK, inför den matchen hade FBSK-laget bestämt vad man skulle göra bättre jämfört med den första matchen. Tyvärr uppträdde vi inte alls som planerat, i en ganska jämn och tät match där DSK hade flest chanser fick vi återigen se ett väldigt stressat FBSK som satte sig i många knepiga situationer. Man hade även svårt att hitta rätt offensivt, de som hotade mest var Ragnar Styrbjörn och Dick Johansson. Djursdala vinner rättvist matchen med 2-0 efter att ha gjort båda målen efter snabba omställningar. 

Den tredje och sista gruppspelsmatchen spelades mot Vimmerby IF. Om FBSK vann den matchen samtidigt som Rumskulla slog Djursdala skulle det trots den tröga inledningen kunna bli semifinalspel. Det blev det inte, men faktum är att Frödinge gjorde sin bästa match mot VIF. Man spelade ett bra diciplinerat försvarsspel och gjorde det väldigt svårt för Vimmerby som ändå vinner med 2-0. De gjorde 1-0 i den åttonde minuten och 2-0 i den tolfte. FBSK försökte hota framåt, Ragnar Styrbjörn och Dick Johansson hade varsin nick som var långt ifrån ofarliga. Man hade även ett väldigt fint anfall som slutade med att Rasmus Holm får öppet skottläge från vänster, skottet gick tyvärr i väggen. Seger för Vimmerby men en bra avslutning ändå för FBSK.

I semifinalen mötte Vimmerby Storebro IF som övertygat i gruppspelet och bland annat besegrat IFK Tuna i en match om andraplatsen bakom Gullringens GoIF. Storebro försvarade sig på ett bra sätt, Vimmerby vinner dock med 1-0 efter att ha avgjort i förlängningen.

I den andra semifinalen möttes Gullringen och Djursdala SK. Där vann med Gullringen övertygande med 3-1. I Finalen möttes då Vimmerby-Gullringen, och trots att Gullringen försökte spela väldigt smart och defensivt kunde Vimmerby luckra upp deras försvar och vinna på ett imponerande sätt med 3-1. Vimmerby visade klass, stort Grattis till segern! 

0 Kommentarer

Administratör skrev 11 januari 2014 00:00

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2018><<
september 2018
 mtotfls
35272829303112
363456789
3710111213141516
3817181920212223
3924252627282930
401234567