Oavgjort för P04

På söndagen spelade P04 sin sista match för säsongen. Matchen mot IFK Västervik var direkt avgörande för vilket lag som skulle bli två i serien. Förutsättningarna var enkla, vinst eller oavgjort skulle innebära att Frödinge knep andraplatsen, förlust innebar istället att IFK Västervik knep den platsen. Matchen började med trevande och lite oorganiserat spel från båda lagen och det syntes tydligt att matchen verkligen gällde något. Frödinge lyckades dock skapa några vassa avslut under första halvleken men ett väldigt duktig målvakt i Västervik såg till att ställningen var 0-0 i halvtid.
I början av den andra halvleken höjer sig båda lagen något spelmässigt och lite fler chanser skapas åt båda håll. Sigge Blomberg ger Frödinge ledningen ganska tidigt i halvleken men Västervik kvitterar ganska omgående. Sigge Blomberg ger sedan Frödinge återigen ledningen när han slår en hörna som styrs direkt i mål av en försvarare. Tyvärr tappar Frödinge lite i sitt spel och sina positioner direkt efter målet och det utnyttjar Västervik omgående. Plötsligt, och med bara några få minuter kvar av matchen, har Västervik tagit ledningen med 3-2. Men killarna i FBSK plockade då verkligen fram sin berömda kämpaanda och med mindre än 30 sekunder kvar trycker sig Ludvig Andersson hela vägen fram genom Västerviksförsvar och får iväg ett skott som sakta men säkert letar sig in vid den bortre stolpen. Slutresultatet skrivs alltså till 3-3 och Frödinges P04 får välförtjänt sin bästa serieplacering hittills då de som sagt var slutar på en andra plats.
Ett extra plus går till slitvargen Sigge Blomberg och matchhjälten Ludvig Andersson.

Målskyttar: Sigge Blomberg 2, Ludvig Andersson 1

Vi vill också säga stort tack till alla som fixat med den fantastiskt fina 7-manna planen i Frödinge. Grabbarna har verkligen blivit bortskämda med att spela och träna på en plan som man närmast kan betrakta som en välskött golfgreen.

Kategorier: Ungdom