Oavgjort i sista A-matchen

Fint väder, jättemycket publik, derby och en avgörande toppmatch för Dam A. Det var upplagt för fest på Lundavallen och det blev också en väldigt dramatisk och underhållande drabbning. Hultsfred som stod för motståndet började matchen klart bäst och var betydligt hetare än Frödinge de första 20-25 minuterna. De skapar också några riktigt bra chanser utan att få dit bollen. Efter hand jobbar sig hemmalaget in matchen och slutet av den första halvleken och i stort sett hela den andra är väldigt bra från Frödinges sida. Man är aggressiva och man presterar stundtals bra även spelmässigt, HFK tar ledningen med 1-0 efter en hörna men FBSK kvitterar en stund senare efter ett fint anfall. Clara Sohlberg slog inlägget och Louise Andersson nickade in 1-1. Efter kvitteringen är det Frödinge som går för ett segermål och man har bra tryck framåt men man får inte riktigt till det sista utan matchen slutar 1-1. Det oavgjorda resultatet innebär att Hultsjö som slog Västervik vinner serien, Hultsfred kommer tvåa och får kvala och FBSK hamnar på en tredje plats. Sammanfattningsvis kan man säga att vi har en riktigt bra säsong bakom oss, vi har haft ett 30-tal tjejer i träning och för första gången i Frödinges historia så har klubben haft både A- och B-lag i seriespel på damsidan. Dessutom har vi utvecklat en tydlig spelidé som utvecklat både laget och samtliga individer. Sist men inte minst har sammanhållningen varit väldigt bra och det är en riktigt härlig grupp man haft förmånen att jobba med. Nu väntar ett välförtjänt uppehåll innan vi återupptar resan vi påbörjat. Alla tjejer i hela truppen ska ha beröm för en jättebra genomförd säsong.

Dagens Lag: Pernilla Einarsson - Linn Uhre, Sandra Edlund, Matilda Brogie, Evelina Bertilsson - Caroline Thoresson, Matilda Sundberg, Louise Andersson - Felicia Arvidsson, Louise Pettersson, Clara Sohlberg - Maya Gunnarsson, Alice Andersson, Evelina Törngren, Josefine Eriksson, Emmy Kallström.