Oavgjort mot Ruda

FBSK testade i fredagens match ett nytt spelsystem, nämligen 4-4-1-1 där Alexander Swartz hade en offensiv mittfältsroll. Frödinge började matchen piggt och man gör en bra första halvtimme, man visar upp ett fint passningspel och faktum är att Alex Swartz hittade genast rätt i sin nya roll. Man skapade också fyra riktigt bra lägen i den första halvleken, första läget hade Lars-Henrik Karlsson som efter ett fint anfall blir helt fri med målvakten, tyvärr går hans avslut mitt på målvakten. Efter 25 minuter var det dags för nästa chans och det är återigen ett vackert anfall där Dick Johansson får läget, även han är fri men målvakten lyckas rädda även hans avslut och på returen får Anton Proos chansen men den stöter målvakten ut till hörna. På den efterföljande hörnan som Proos slår med fin precision är Alex Swartz väldigt nära att nicka in ledningsmålet för bortalaget men han var som sagt bara nära. FBSK är bättre den första halvtimmen men sedan äter Ruda sig in i matchen lite grann och de har också två bra chanser i slutet av den första halvleken, men på den första chansen är Henrik Blomberg räddande ängel och på den andra räddar Per-Albin Nilsson på mållinjen. FBSK borde ha haft minst två mål efter den första halvleken men den slutar 0-0.

I den andra halvleken blev det ett mer öppet spel och det svängde fram och tillbaka. Känslan var dock att det var FBSK som var snäppet vassare och av de lägena som skapades så var Frödinges chanser lite hetare. Niklas Gunnarsson står för en jättefin prestation när han efter bara fyra minuter tar sig förbi flera försvarare och avslutar, men målvakten lyckas rädda den också. På returen lossar Alex Swartz högersläggan men det skottet täcks av försvarare. Fyra minuter senare hade hemmalaget en bra chans, fri med Robert Nilsson försöker en hemmaspelaren chippa in bollen men det läste "Robban" och han kunde enkelt fånga bollen. FBSKs bästa chans i den andra halvleken fick Rasmus Holm som blir fri från kanten efter en riktigt läcker passning från Dick Johansson. Men Holm får inte riktigt till avslutet utan målvakten lyckas få undan bollen med benen. Sedan är det Rudas tur att skapa chanser, de har två bra lägen och framförallt det andra höll på att bli en rejäl kalldusch för FBSK. Ett hårt inspel efter backen där en hemmaspelare bara ska raka in bollen i mål, som tur är slår han bollen rakt i famnen på Robert Nilsson. På slutet är det sedan Frödinge som är närmast, Alex Swartz har en stenhård frispark några decimeter utanför stolpen och Proos tar lite för lång tid på sig vid att bra skottläge. Matchen slutar 0-0, det är en hyfsat jämn match med ett marginellt spelövertag för FBSK. Det är väldigt positivt att det nya spelsystemet funkade då vi fick det övertaget på kanterna som vi vill ha. En poäng på bortaplan är inte fy skam även om det med alla dem chanserna som skapades känns lite bittert att inte få full pott. Plus till Dick Johansson som löpte kopiöst matchen igenom. En till som bör nämnas är Robin Axelsson som fick vikariera som mittback nästan hela matchen efter att Daniel Axelsson fick utgå skadad efter en ful tackling i inledningen av matchen. En tackling som inte ens gav gult kort.