Välkommen till Frödinge/Brantestad SK

Officiell webbplats för Frödinge/Brantestad Sportklubb.

Oavgjort mot Södra Vi

FBSK började matchen bäst och var lite hetare under inledningen. Men man skapade inga direkt farliga lägen, bästa chansen hade Marcel Laska som tyvärr valde att passa istället för att skjuta själv. Spelet jämnade sedan ut sig och Södra Vi fick betydligt mer att säga till om, man skapade också halvlekens bästa chans på ett fint inspel men Robert Nilsson i Frödingekassen svarade för en riktigt vass räddning. Frödinge sjönk något i pressen under senare delen av halvleken, men precis som mot Rödsle så var man giftiga när lägen gavs i djupet, något som skulle få konsekvenser för matchbilden. Halvtid 0-0.

Hemmalaget hade under den första halvleken fått stor respekt för Frödinges offensiv och valde under den andra halvleken att backa hem med hela laget och försvara väldigt lågt. Tråkigt kan tyckas, men med facit i hand väldigt effektivt. FBSK var spelförande och det var det laget som ville framåt, men man hade svårt att skapa de där riktigt heta lägena. Södra Vi hade ett par halvchanser på de kontringar som man fick genom sina längre bollar bakom bortalagets backlinje. Ju längre halvleken gick så närmade sig dock FBSK motståndarmålet mer och mer och framförallt var det Jonathan Green som var riktigt nära två gånger om att ge bortalaget ledningen. Men matchen slutar 0-0, sett till målchanser kunde matchen slutat precis hur som helst, sett till spelet så är FBSK det klart bättre laget och förtjänar utan tvekan fler poäng än en. Lite bittert men samtidigt klart godkänt med en poäng på Ulfveskog.