Sammanfattning Herr B

Fågelfors - Frödinge 1-1 Ali Karimi

Tidigt på säsongen och matchen spelades på en plan där det enligt obekräftade rykten nu växer King Edward. Det blev en jämn match med mycket kamp och något mindre skönspel. Två bra försvar gjorde att siffrorna hölls nere. Ett vackert Frödingemål där Macke S sprang sig fri på högerkanten och slog ett hårt inlägg. På bortre stolpen störtdyker Ali fram och stöter in bollen. 1-1 får anses rättvist.

Frödinge - Storebro 3-0 Martin Gunnarsson, Alex Gunnarsson, Jonatan Andreasson

Frödinge tog ett bastant grepp om taktpinnen. Ett par snabba mål första tio minuterna på matchen satte tonen. Ytterligare ett mål innan halvtimmen spelad. Andra halvlek blev en något mer avslagen historia. En stabil och rättvis seger.

DSK/Horn- Frödinge 5-0

Brr, det här var ingen rolig historia. Förutom ett tidigt mål så håller vi upp spelet skapligt i första halvlek. Andra halvlek så trillar målen in efterhand. Vi hade några spelare som gjorde sina första matcher och ytterligare några som spelade på lite ovana positioner. Det tillsammans med att vi mötte ett bra tungt DSK/Horn gör att resultatet tyvärr speglade matchen ganska väl.

Frödinge – Södra Vi 1-0 Alex Gunnarsson

En riktigt välspelad match där vi börjar piggt med bra kombinationer och några halvchanser som hotar. Matchens mål kommer i mitten på första där Alex bryter sig fram i mitten och genom ett par snubbelfinter och motlägg kommer fri med målvakten och rullar in vad som visade sig vara segermålet. En av vårens bästa B-matcher vilket såklart är kul att komma segrande ur.

Ariel - Frödinge 3-2 Markus Stjernström x2

Positivt att Macke gör två mål som forward. Negativt att både han och hans lagkamrater borde ha gjort några fler mål. Jag var själv inte på plats, men rapporter säger att vi borde vunnit matchen.

Frödinge – Målilla 7-1 Pontus Turesson x3 Axel Hoppe Adolfsen, Jonatan Andreasson, Alex Gunnarsson, Självmål.

Bra gjort att göra sju mål även om inte Målilla för dagen visade sig från sin bästa sida. Glädjande att Axel fick göra sitt första seniormål.

Frödinge - Tuna 2-0 Robert Blomberg, Pontus Thuresson

Efter en mållös första halvlek gör vikarierande coach några genidrag. Inte långt senare har han på ett handfast sätt visat hur man ska göra genom att skjuta in dagens första boll. I mitten på andra får storebror skryträtten när han gör 2-0 bakom lillebror i Tunamålet. Stark match.

Rumskulla- Frödinge 5-8 Ragnar Styrbjörn x3, Kåre Karlsson x2, Axel Hoppe Adolfsen, Nils Hansson, Daniel Gustafsson.

Som resultatet visar var detta en riktig B-lagsmatch. Vis av Robbans coachning i förra matchen tog alla coacher plats på bänken med en spelartröja. På lagrapporten fanns spelare födda på 60-70-80-90-00 talet, å det var bara de i vårt lag. I första halvlek gjorde vi mål på löpande band. En klar femnoll ledning i paus förbyttes efter paus och ett tag var man nervös för poängen. Vi slarvade en hel del i passningsspelet och gjorde inte alls de saker vi kommit överens om innan matchen. En ganska dålig match där vi borde gjort det bättre.

Frödinge- Fågelfors 3-1 Mikael Person, Johan Carlsson, Martin Gunnarsson

En bra match där bägge lagen spelade bra. Hemmalaget dock något bättre. Micke P sätter sitt första mål i FBSK tröjan när han skjuter in en målvaktsretur. Ledningen i paus utjämnades blixtsnabbt när Frödinge inte var vakna. Minuterna senare vaknade man till av en mardröm. Calle S landar fel och vrider knät ur led. En halvtimmes paus följer i väntan på ambulans. Även Johan C har tankat på lite lustgas och river stora hål i försvaret med sina löpningar. Välförtjänt får han göra ett mål och assistera till ett annat. En väl genomförd match.

Nu tar vi lite rast och samlar oss inför höstsäsongen.