Välkommen till Frödinge/Brantestad SK

Officiell webbplats för Frödinge/Brantestad Sportklubb.

Seger för Damlaget

En strålande kväll på Lundavallen, och mycket bra spel av Frödinge. Första halvlek kan väl kallas någorlunda jämn, rent spelmässigt. Inget skönspel, men FBSK hade i stort sett alla giftiga chanser och ett visst övertag spelmässigt. Louise Andersson gav Frödinge ledningen, Vimmerby kvitterade och första halvlek slutade 1-1. Bra spel av Vimmerbys målvakt räddade bortalaget från flera baklängesmål. Nettan, Mathilda, Louise P med flera var framme och oroade. I den andra halvlekens första minut petade Louise Andersson in sitt och hemmalagets andra mål. Frödinge tog ett rejält grepp om spelet. Lugnare och mer ordnat passningsspel, bra kommunikation på planen och ett riktigt lagspel gjorde att Vimmerby inte hade en chans till att ta tillbaka matchen. Ett mål på snygg nickskarv efter en lång frispark var nog den enda riktiga möjligheten Vimmerby hade. Frödinge däremot radade upp bra anfall och möjligheter. Slutresultatet 5-2 var helt rättvist. Beröm till alla, men en extra eloge till Clara Sohlberg som tog hand om Vimmerbys farliga Amanda Norrbro hela matchen. Suveränt försvarsspel! Säkert mittfältsspel. Det spelade ingen roll vem vi bytte in, alla visade framfötterna. Anfallsspelet även det med beröm godkänt. Att Louise Andersson öser in mål har mycket med understöd och målpassningar att göra. Hela laget vinner den här matchen!! Målen: Louise Andersson 4, Klara Nordänger 1.