Välkommen till Frödinge/Brantestad SK

Officiell webbplats för Frödinge/Brantestad Sportklubb.

Seger i Fredagens Derby

En fin plan, strålande solsken och väldigt mycket publik. Det var med andra ord en väldigt trevlig derbykväll på Lundavallen när FBSK och Vimmerby IF drabbade samman under fredagskvällen. På planen var det som det ska vara i ett derby, mycket närkamper, heta känslor och väldigt jämt. Hemmalaget kommer inte riktigt upp i nivå i den första halvleken och faktum är att det unga Vimmerbylaget är bättre första 25, de tar också ledningen med 1-0 efter en sylvass omställning. FBSK jobbar sig dock in i matchen och i slutet av den första halvleken ser vi kanske årets hårdaste frispark på Lundavallen då Nettan Lind pangar in 1-1. Den andra halvleken var betydligt bättre från Frödinge som satte hårdare press, vann fler dueller och därmed fick ett helt annat spel. Systrarna Sundberg fixar 2-1 på en hörna, Matilda slog hörnan och Amanda nickade. Vimmerby tryckte på i slutet men FBSK hjälpte varandra bra i försvaret och man krigar hem tre poäng. Sammanfattningsvis så är den första halvleken inte godkänd då det helt enkelt saknas vilja. Den andra är mycket bättre och det är ändå en enorm styrka att vända underläge till seger i en sådan här match. Bäst i hemmalaget var den inhoppande högerbacken Linn Uhre.

Laget: Pernilla Einarsson - Emma Djurstedt, Sandra Edlund, Matilda Brogie, Amanda Sundberg - Nettan Lind, Evelina Nilsson, Matilda Sundberg - Michaela Degerman, Louise Pettersson, Maya Gunnarsson - Tuva Cederlöv, Linn Uhre och Clara Sohlberg.