Vinst i derbyt för P04

Idag var det dags för derby mot Vimmerby. En på förhand mycket svår match, men grabbarna visade verkligen idag att de både kan kämpa och spela fin fotboll.
Matchen började bra från Frödinges sida och dom skapade många målchanser. Under de inledande 20 minuterna bombarderade de Vimmerbys mål med skott. Men kombinationen av en storspelande målvakt i Vimmerby och att det saknades killar som kunde hugga på returer i straffområdet gjorde att målen uteblev. Vimmerby var inte helt ofarliga, utan spelade sig fram fint flera gånger men vid Frödinges straffområde tog det tvärstopp tack vare storspelande Frödingebackar. Halvtidsresultatet skrevs till 0-0 men med ett litet spelmässigt övertag till Frödinge.
Inledningen av andra halvlek ser ut ungefär som första halvlek men ingen av lagen skapar några riktigt farliga målchanser. Efter ca 15 minuter tar dock Sigge Blomberg bestämt fart från eget straffområde och tar sig ensam förbi hela Vimmerbys lag men målvakten står åter igen för en helt otrolig benparad. Men nu skulle bollen bara in och Hugo Sandin snappar upp returen, spelar tillbaka till Sigge som äntligen kan sätta 1-0.
Kort därefter är det återigen dags för ett fint anfall från Frödinges sida. Bollen Spelas ut på kanten till Hugos Sandin som måttar ett jättefint inlägg mot bortre stolpen där Ludvig Andersson iskallt nickar in 2-0 bakom en chanslös vimmerbymålvakt. I slutminuterna trycker sedan Vimmerby på för en reducering, men återigen står Frödinges backlinje upp fantastiskt och motståndarna tillåts helt enkelt inte komma in i straffområdet.

Hela laget gör på nytt en fin match, särskilt i andra halvlek. Men extra plus ska delas ut till Sigge Blomberg, som tillsammans med Vimmerbys målvakt, var bäst på plan idag. Extra plus också till övriga backlinjen med Hugo Höglund, Felix Uhre och Axel Hoppe Adolfzén.

Kategorier: Ungdom