En poäng för B-laget

Som så många gånger förut den här säsongen så satte Frödinge högsta fart från start. Man var aggressiva och satte en hård press på hemmalaget, med bollen i egen ägo ville man vårda bollen och gång på gång hittade man fina uppspel via sitt mittfält. Första chansen fick FBSKs Ove Nilsson som på Johan Carlssons fina inspel sköt över från nära håll. Bortalagets ledningsmål skulle dock komma, Oskar Nilsson tas om hand på ett väldigt felaktigt sett vid en hörna och Niklas Gunnarsson sätter den efterföljande straffen stensäkert i mål. Efter cirka 25 minuter när B.O.IF är uppe i ett anfall blir en hemmaspelare nerriven av Johan Karlsson och domaren tar upp det röda kortet. En korrekt utvisning då hemmaspelaren var fri. FBSK får stuva om i laget och spelar resterande del av matchen i en 4-4-1 uppställning. I den avslutande delen av den första halvleken har Blackstad/Odensvi jobbat sig in i matchen och FBSK tappade helt det spelet man hade i inledningen, till viss del på grund av utvisningen. Robert Nilsson i Frödingekassen gör en finfin fotparad på hemmalagets första riktiga målchans men lyckas inte senare stå emot när kvitteringen kommer till 1-1. Ett rättvist halvtidsresultat.

Trots en man mindre var det positiva tongångar i Frödinges omklädningsrum i halvtid, tyvärr fick man sämsta tänkbara start på den andra halvleken då B.O.IF tar ledningen med 2-1. Sedan var det mycket B.O.IF ett tag, de kändes lite hetare, lite tyngre och de pressade ner Frödinge ganska långt ner i planen stundtals. MEN, FBSK ger sig inte utan krigar, krigar och krigar. Niklas Gunnarsson står för en fantastisk prestation när han tar sig runt på kanten och spelar in bollen till en fristående Tobias Thuresson som stänker in 2-2. Riktigt snyggt! Glädjen blev dock kortvarig, med cirka 10 minuter kvar gör hemmalaget ett riktigt så kallat skitmål. En tilltrasslad situation där bollen tillslut hamnar hos en hemmaspelare som kan sätta 3-2. Här trodde nog hemmalaget att en trepoängare var inkasserad, men Frödinge ville annat. Den nyinbytte rutinerade vänsterbacken Kåre Karlsson får en frispark bara tio meter in på offensiv planhalva, ute till vänster. Han trycker till bollen rejält med vänstern och den seglar hela vägen in i mål, över målvakten och en hel del spelare. Detta med tre minuter kvar. FBSK offrar sig sedan skoningslöst på slutet och får med sig en poäng. Matchen slutar 3-3. Med Frödingeögon sett så tycker man utan tvekan att vi förtjänade den poängen, killarna sliter något enormt och trots en man mindre så ger man aldrig upp. Grymt!