FBSK föll mot Gunnebo

På ett stundtals soligt Karstorps idrottsplats i Västervik spelade FBSK säsongens första träningsmatch. Och det syntes att det var premiär - och att FBSK-spelarna, för dagen i helsvart, bara hade ett gruspass i benen.
Det var en hel snesparkar och otajmade ingripanden.
Ändå inledde laget piggt och spelade hyfsat under den första halvtimman. Några heta chanser lyckades FBSK dock inte skapa i första halvlek. Men sedan tog Gunnebo över - mycket på grund av att FBSK tappade linjerna i spelet. Laget blev stillastående och slarvade i passningsspelet, främst i uppspelsfasen.
1-0 och 2-0 till Gunnebo kom inom loppet av några minuter - båda efter halvhjärtade försvarsingripanden av bortalaget.
FBSK ska vara glada för att Gunnebos ledning inte var större, med tanke på den dåliga avslutningen av första halvlek.

I andra halvlek fick FBSK en snabb reduceringschans.  Tommy Tambour kom fri i vänsterposition, men hans skott strök målvaktens vänstra stolpe. FBSK fick något bättre ordning på försvarsspelet - och fick lite större tryck på motståndarnas planhalva. Men det var ingen större fotboll som presterades, mycket sparka och spring från båda lagen. Med drygt tio minuter kvar gjorde Gunnebo 3-0, detta efter att Tom Wågström fått bollen på handen i eget straffområde.
FBSK fick dock till slut spräcka nollan. Björn Ahlsén (bilden) sköt ett skott som målvakten tippade i stolpen. Kåre Karlsson sög upp returen och passade tillbaka till Björn som satte bollen i mål, och blev årets premiärskytt. Mer mål blev det dock inte. Segern var helt i sin ordning. Gunnebos b-lag, som spelar i reservernas a-serie höll säkert lika bra klass som kommande a-lagsmotstånd.

Summeringsvis finns det en del att jobba på för FBSK - men som sagt, det här var första matchen, och det vore konstigt om laget vore som bäst nu. Det laget snabbt måste förbättra är kvaliteten i passningsspelet, ta mer löpningar, initiativ och förbättra snacket ute på planen.

Bästa FBSK-are i matchen var mittbacken Erik Pettersson och vänsterbacken Albin Carlsson.