Frödinges dag på Lundavallen

Först ut var F-00. Flicklaget mötte Blackstad-Odensvi. FBSK tog ledningen i första halvlekens sista minut genom ett långskott av Anna Danielsson. I andra halvlek fortsatte FBSK att föra spelet och det andra målet satte Clara Sohlberg-Perez bakom BOIS-målvakten. Kanske skulle resultatet ha varit 3-0 då ytterligare en boll faktisk var inne i målet.

P-00 var nästa lag på plan. Efter en ganska jämn inledning mot IF Hebe tog FBSK mer och mer över matchen, för att till slut ta hem segern med klara 6-2. Resultatet kunde ha varit mycket större till FBSK:s fördel, men IF Hebe hade en duktig målvakt och även stolpar till hjälp.

Sist ut av ungdomarna var regerande seriemästarna F-98. I årets första seriematch stod Mönsterås för motståndet. Det faktum att lagen inte möts tidigare och att Mönsterås vann sin första match mot Timmernabben med 6-2, gjorde att en viss nervositet nog fanns hos tjejerna. Denna försvann dock ganska snabbt. Med två mål var av Louise Andersson och Julia Fridell i den första halvleken visade tjejerna direkt var skåpet ska stå. Trots att Mönsterås i andra halvleken fick spela med en extra utespelare lyckades FBSK öka på målskörden, Julia, Julia och Louise, och segerna var solklar med 7-0. Bra match av alla, men som alltid dominerade Lovisa Styrbjörn i försvaret.