Lyckad debut för Ben i kryssmatch mot Västervik Bois

Västervik startade matchen bäst och satte ett visst tryck mot Frödingeförsvaret som stod emot riktigt bra. Hela backlinjen skötte sig bra genom hela matchen, framförallt mittförsvaret med Jocke K och Stefan A var riktigt bra så länge som orken fanns. Efter första kvartens långbollar tog Frödingespelarna ner bollen på marken och kontrade bra med fina genomskärare. I matchens 30:e minut snappar Jens H upp bollen på mitten och skickar fram en löpboll på Ben C som får bollen ett par meter in på motståndarnas planhalva, avancerar ett par meter, för att sen dundra dit bollen otagbart i målvaktens borte hörn. Då har grabben bara varit på planen i ett par minuter, snacka om bra debut!

På ytterligare en halvkontring rundar Abbe C backen och skjuter från dålig vinkel in 0-2 strax före halvtidsvilan. Robin B stod för assisten.

BoIS reducerar nästan omgående i andra till 1-2 då Frödingeförsvaret trasslar till det för sig och en forward får fritt läge och gör mål bakom en fögäves sprattlande Frasse. Västervik tar över allt mer av spelet och Frödinge får svårare att komma till några riktiga farligheter. Västerviksspelarna spelade ett ganska så fysiskt spel som bortaspelarna stod upp bra emot. Ibland för fysiskt som när Kåre K görs ner bakifrån i straffområdet. Jens H sätter dit den efterföljande straffen.

Just efter 1-3 tittar några för mycket på boll och ser inte spelaren bakom ryggen som nickar in 2-3. I nästa läge får dock Frasse sin revanch när han kniper en ganska dåligt slagen straff.

Bortalaget får nu, i takt med att orken tryter på ett flertal, allt värre att freda sitt mål. Då mitt i all press får Abbe C bollen av Henke B och gör 2-4 med ett långskott från nästan halva plan som målvakten inte orkade hålla. Då hade det gått 30 minuter av andra halvleken. 3-4 kom till efter en kommunikationsmiss i försvaret, och 4-4 var väldigt misstänkt offside.

Oavgjort var nog ett resultat som Frödinge ska vara ganska nöjda med trots att man hade ledningen genom större delen av matchen. Det är även starkt att hålla sig kalla och humöret uppe trots ett antal fula kapningar och ett otal efterslängar.

Bäst i Frödinge: Nicke G, Stefan A, Jocke K, Robban N och Abbe C.