Välkommen till Frödinge/Brantestad SK

Officiell webbplats för Frödinge/Brantestad Sportklubb.Två nya påskrifter


Sali Zekaj fyllde 40 år i oktober, men motivationen inför kommande säsong är det definitivt inget fel på.
- Målet är att göra 25 mål, säger Sali Zekaj.

Sali har under många år rankats som en av traktens skickligaste anfallare. Säsongen 2006 gjorde han 18 mål på 16 matcher för SK Lojal, bland annat tre mot FBSK på Lundavallen.
Han är stark, snabb, målfarlig och en perfekt target-player.
- Allt har gått mycket snabbt, jag blev kontaktad av Sali i fredags, där han meddelade att han och Kustrim ville spela för Frödinge. Att få en spelare av Sali Zekajs kaliber betyder att vi får ytterligare en dimension i vårt anfallsspel. Han är en erkänt skicklig bollmottagare och framförallt vet han var målet är beläget, säger Thomas Karlsson i  FBSK fotboll.

- Han har dessutom rätt inställning, är motiverad och en ödmjuk kille. Vi tror att han kan ge våra unga killar både trygghet på planen och många tips och råd på träning, fortsätter Thomas Karlsson.

Sali Zekaj har tidigare bland annat spelat för Storebro IF och gotländska division två-klubben Visby/Gute. Sali kommer ursprungligen från Kosovo där han spelade för moderklubben KF Besa, som idag ligger fyra i den högsta ligan i landet. Som 17-åring blev han bland annat vald till regionens bäste fotbollsspelare.
- Jag spelade då på en nivå som man kan jämföra med division två i Sverige, säger Sali Zekaj.

Varför blev det FBSK?
- Jag var med och mötte Frödinge med Lojal, och blev imponerad över lagets inställning. Träningen i lördags gjorde mig inte besviken, det var perfekt. Sedan känner jag att jag behöver en ny utmaning, jag har trots allt varit i Lojal i fem år, säger Sali Zekaj.

Med sig från Lojal tar han sonen Kustrim Zekaj, född 1989. Kustrim har endast spelat fotboll på organiserad nivå i två år, men har redan visat att han har stor talang. Kustrim kan spela både ytterback och yttermittfältare.
- Det ska bli roligt att spela med Frödinge, jag ser fram emot att komma igång ordentligt, säger Kustrim Zekaj.

Thomas Karlsson kommenterar:
- I Kustrim Zekaj får vi en oslipad diamant som vi hoppas kunna förädla med vår organisations kunskap och tänk. Det ska bli spännande att se vad han kan prestera.

Jagar FBSK fler nyförvärv?
- Vi har kontakt med ytterligare några spelare av bra klass, får vi dessa är nöjda. För att vi ska kunna nå vårt mål för 2008, det vill säga att vinna serien, krävs att vi har konkurrens, bredd och rutin. Vi lärde oss av 2007 att mycket kan hända på vägen. Det krävs en stark bottenplatta att stå på för att vi ska kunna nå vårt mål, säger Thomas Karlsson.
- Men jag vill poängtera att vi inte gör det för värvandets skull. De spelare vi fått och dom vi bearbetar är väl kartlagda för att passa in i FBSK-kostymen. Jag är av övertygelsen att bra konkurrens är nödvändigt för att kunna utveckla ett lag såväl individuellt som kollektivt. Både på kortare och längre sikt.

Både Sali och Kustrim går till FBSK under den så kallade frimånaden, där spelare kan byta klubb utan moderklubbens underskrift.

Sedan tidigare har FBSK fått Jens Haskett och Christoffer Franzén från IFK Tuna, samt 15-årige hemvändaren Daniel Axelsson.

FBSK Fotboll 2007-11-27

0 Kommentarer

Administratör skrev 27 november 2007 00:00

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2018><<
september 2018
 mtotfls
35272829303112
363456789
3710111213141516
3817181920212223
3924252627282930
401234567