FBSK besegrade Södra Vi med 2-0

Regnet det bara öste ned, för att dra till med en gammal slagdänga. Vädret gav svåra förutsättningar inför fredagkvällens derby mot Södra Vi. När mötte FBSK SVIF i seriesammanhang senast undrar vän av ordning? Undertecknad har ingen aning. Ska kolla med SVIF-oraklet Mats Krantz i veckan.
Detta om detta - nu till matchen.

Första halvlek värmde definitivt inte den fåtaliga och säkerligen kylslagna publiken. Det blev mest ett ställningskrig och bollar som skickades från backlinje till backlinje, utsparkar från målvakt till målvakt.
Några heta farligheter skapades egentligen inte. SVIF var stundtals lite aggressivare - och FBSK hade dåligt snack i försvarsarbetet som gav hemmalaget möjligheter att spela upp och sätta press. FBSK-laget sjönk också stundtals för lågt med mittfältet.

I andra halvlek inledde SVIF ännu aggressivare och satte hård press på FBSK-försvaret. Södra Vi Anders Lind hade ett kanonläge på ett fint inlägg, men hans avslut gick strax utanför.
Halvleken är elva minuter gammal när FBSK drabbas av en jobspost. Backklippan Jonnie Florin vrider till ena knät i en duell, och blir liggande med svåra smärtor. Jonnie tvingades avbryta matchen, och fördes till Västerviks sjukhus för observation.
Det är i såna här lägen lagmoralen prövas - att stå upp och kämpa för sina lagkamrater. Jonnies skada tände FBSK, som tog i för sin skadade lagkamrat så att hjärtat höll på att ramla ur bröstkorgen.
Emil Dahl tog över som högerback - och skötte sig förtjänstfullt.
Strax senare kom också psykologiskt viktiga 1-0 till de blå-svarta. Albin Carlsson slog ett inlägg som SVIF-målvakten Arvid Allvin tappade, och på returen högg Tommy Tambour som en kobra. Allt tjat om att gå på returer verkar äntligen ha satt sig!
Södra Vi flyttade upp folk och tryckte på för en kvittering. Laget fick några frisparkar och hörnor som blev farliga. Men här agerade Marcus Alsér i målet med pondus, och avvärjade stabilt.
I halvtid tryckte FBSK-tränaren Fredrik Johansson på att vi måste våga spela fotboll. Det gjorde FBSK-arna. Jens Haskett gick in som central mittfältare, och var mycket effektiv. Han samlade upp boll, fördelade och satte press på SVIF:s bollhållare.
Med mindre än tio minuter kvar kom FBSK:s andra mål. Senad Berisha kom runt på högerkanten och slog ett lågt inlägg mot Kåre Karlsson, som i friläge med målvakten blev bryskt tacklad bakifrån. Domaren Sven-Olof Martinsson hade inte mycket annat att göra än att blåsa straff.
Lagkapten Erik P stegade fram, och placerade kyligt in tvåan strax under ribban. SVIF var i tung brygga!
Hemmalaget fortsatte att pressa på - men skapade ingen het reduceringschans. FBSK höll distansen ut. Rättvisan i siffrorna går att diskutera. Men FBSK ville mest, orkade mer och framförallt stod de upp för varandra. Den viljan som presterades efter Jonnies skada visar att moralen i laget är enormt stark. Det här var en ingen snygg seger, men ack så viktig och en seger för laget, för lagkamraterna och klubbmärket!
Hela laget får beröm för en moraliskt stark insats. Extra plus får Marcus Alsér, Erik Pettersson, Jens Haskett och Tom Wågström.
* Vi kan slutligen meddela en glädjande nyhet från Västerviks sjukhus. Joachim Florin (Jonnies brorsa) meddelar att det är bättre med Jonnie än förväntat. Läkarna hitade inget trasigt på röntgen, men han ska till en ortoped om några veckor för återbesök.
Vi hoppas Jonnie snart är tillbaka på planen!