FBSK Dam besegrade Vimmerby IF

Förutsättningarna var klara. För att ha chans till andraplatsen i serien krävdes vinst i dagens match mot VIF. Tjejerna var mycket fokuserade på uppgiften och gav egentligen inte Vimmerby en chans. Frödinge tog direkt hand om spelet. Det starka försvarsspel som varit grunden till höstens mycket starka spel fungerade som det skulle. Mittfältet likaså, och det gav förutsättningar till anfallsspel. Evelina Törngren gav Frödinge ledningen i den 15:e minuten och Klara Nordänger ökade på med ett fint långskott över Vimmerbys målvakt. 2-0 i halvtid. När man spelar på konstgräs är passningsspelet viktigt och inför den andra halvleken bestämde vi att försöka spela noggrannare på foten på medspelarna. Det lyckades vi bra med och övertaget blev kanske ännu mer markant. Vimmerby hade nog inte ett enda skott på mål under hela matchen. Ska man vara lite kritiskt så skulle vi nog kunna var lite tuffare och mer bestämda i och omkring straffområdet. Vi har en tendens att alltför ofta komma ned till kortlinjen istället för att komma till avslut i och utanför straffområdet. Men en alldeles utmärkt och godkänd match. Målen av Evelina Törngren, Klara Nordänger och en snuvig Louise Andersson. Nu laddar vi under veckan för avslutande match hemma mot Rosenfors. Lördag 27/9 12.00. Kom då, ge oss rekordpublik till den matchen. Tipsa alla ni känner med anknytning till Frödinge och FBSK. Beröm till alla, laget är fantastiskt.