Förlust i derbyt

Det var på nytt fina förutsättningar för fotboll med fint väder och en fin fotbollsplan. Tyvärr blev inte matchen vad man hade hoppats på. Tuna kom ut riktigt starkt, aggressiva och väldigt påhittiga framåt. FBSK som inte riktigt var på hugget från start blev rejält stessade och blev satta under stor press. 1-0 kommer redan efter åtta minuter efter att FBSK misslyckats med ett uppspel. Dominansen fortsätter sedan i cirka tjugo minuter och Frödinge hade väldigt svårt att hålla i bollen. Sista kvarten avtog dock Tunadominansen lite och bortalaget började äta in sig i matchen men då kom ett blytungt andra mål för Tuna efter ett misslyckat hemåtpass, det andra för dagen faktiskt men på det första gjorde Robert Nilsson en jättefin räddning. Andra gången slutade det dock med mål och vi gick till halvtid med Tunaledning 2-0.

Tuna kommer ut aggressivt även i den andra halvleken och man skapar under de första tio minuterna två riktigt bra lägen, men en vass Robert Nilsson stod i vägen både gångerna. Men i den tionde minuten orkar man inte stå emot längre utan Tuna gör 3-0 efter en fin inviduell prestation. Tre minuter senare kommer dock en reducering, Anton Proos står för en fin prestation när han tar med sig bollen i hög fart och från 25 meter lossar högersläggan. Bollen seglar snyggt in i det bortre krysset. Energi till bortalaget men tyvärr fick den inte vara så länge, strax efter gör hemmalaget 4-1 på nick efter en tilltrasslad situation i Frödinges straffområde. Matchen slutar sedan 5-1 efter att Robert Nilsson i Frödingemålet skjutit bollen i ryggen på Henrik Blomberg och en hemmaspelare kunnat lägga in bollen i öppet mål. Det blev inte alls någon rolig match för FBSK, man var inte tillräckligt aggressiva och man hade för dålig rörselse vilket gjorde att man blev väldigt stressade när man hade bollen. Detta i kombination med att man mötte ett riktigt bra lag gjorde det väldigt jobbigt. För Tuna var riktigt bra och segern var helt rättvis. För FBSK gäller det att ladda om till fredagens match mot Blackstad/Odensvi.