Förlust med 4-0 (3-0) borta mot Södra Vi

Derby, som vanligt i denna serie, en fin gräsmatta och regnet som lyste med sin frånvaro gjorde att yttre förutsättningarna för en bra match fanns. Matchen började också lovande med mycket kamp och stundtals riktigt bra kombinationer från bägge håll. Både Södra Vi och Frödinge kombinerade lite längre bollar med småfyndigt passningsspel och bra intentioner utan att något lag skapade någon riktigt het chans till mål.

Från egentligen ingenting kom ledningsmålet för hemmalaget sedan kommunikationen i backlinjen brustit och en Södra Vi-forward kom ensam med målvakten. Det hade då gått ca 20minuter. I och med målet fick hemmalaget lite mera energi och började ta hand om bollen lite mera.

10 minuter senare var det dags igen för målrassel. Efter ett långt inkast var inte Frödingespelarna riktigt vakna bollen hamnade hos en fristående hemmaspelare som från nära håll dundrade in 2-0. Spelet i första halvlek var ganska jämt och FBSK skapade några halvchanser genom främst Albin C och Simon S utan att sätta hemmakeepern på något större prov. I slutet av halvleken gjorde dock en Frödingespelare mål, tyvärr då en ex-blå. 3-0  precis innan domaren blåste av halvleken.

Andra halvlek började likt den första med Södra Vispelarna som de lite hetare. Frödingespelet blev samtidigt sämre med mer långa bollar utan ordentlig adress. 10 minuter in i andra tändes ett litet hopp då samme man som gjorde 3-0 blev utvisad. Men som det ibland blir så höjde sig hemmalaget ytterligare ett snäpp och spelade stundtals ut de blå. FBSK tog sig dock samman och hittade lite bättre kombinationer och såg ut att kunna få liv i matchen igen.

Då kom en händelse i 70:e som sammanfattar matchen ganska väl. En längre boll missas av bortaförsvaret och en forward kommer helt fri och ska placera bollen till vänster om en utrusande målvakt. Istället får han en rejäl felträff och bollen seglar otagbart in i högra krysset. Utan tur vinner man inga matcher, samtidigt så är inte tur någonting man får, utan något man jobbar sig till. 4-0 och game over. Sista kvarten blev mestadels en transportsträcka när FBSK inte klarade av att dyrka upp försvaret.

Bäst i Frödinge… Simon S, Emil D, Dick J

Laget: Robert Nilsson – Emil Dahl, Tom Wågström, Christoffer Sandqvist, Jocke Kronstrand – Dick Johansson, Robin Blomberg, Daniel Edvinsson, Albin Carlsson – Anton Palmer, Simon Svensson Avb: Petter Adolfsson, Jens Haskett, Ragnar Styrbjörn