Välkommen till Frödinge/Brantestad SK

Officiell webbplats för Frödinge/Brantestad Sportklubb.

Förlust mot IF Stjärnan

En tuff bortamatch mot Stjärnan stod på schemat och FBSK fick en riktigt tung start med ett baklängesmål redan efter fem minuter. Den första halvleken var jobbig för FBSK, Stjärnan var storväxta, tunga och hade den enkla spelidén att mata långa bollar och sedan försöka få fast bollen högt upp på FBSKs planhalva, Samtidigt saknade Frödinge lite aggressivitet och man fick jaga väldigt mycket. Trots det var bortalaget långt ifrån ofarliga, Niklas Gunnarsson och Ove Nilsson hade varsitt jätteläge men målvakten gör kanonräddningar båda gångerna. Istället går hemmalaget fram till en 3-0 ledning under den första halvleken och precis som vid första målet så tillkommer de två andra vid extremt slumpartade situationer. Halvtid 3-0.

I den första halvleken dröjde det fem minuter. I den andra gjorde hemmalaget mål redan efter två minuter, tungt för FBSK som i halvtid ändå kände att möjligheten att komma ikapp fanns. 4-0 på tavlan men efter det målet är det FBSK som för matchen. Det ska nämnas att redan i den första halvleken var det Frödinge som var det laget som försökte spela boll, man blev straffad några gånger men man ville försöka spela boll. I den andra backade hemmalaget hem väldigt långt och det gav FBSK möjligheten att spela upp bollen, vilket man gjorde. Man spelade stundtals bra men man nådde inte ända fram utan målchanserna uteblev. Närmast var Niklas Gunnarsson som från straffpunkten tyvärr sköt över. Istället kan Stjärnan sätta 5-0 med fem minuter kvar vilket blir slutresultatet. Man visste på förhand att det skulle bli en tuff match och det blev det verkligen. Som sagt, storväxta spelare och tufft spel men bortalaget viker ändå inte ner sig utan kämpar och gör det man kan i närkamperna. Segern är rättvis men något för stor. Debutanten Johan Karlsson gör det riktigt bra i sin första A-lagsmatch men bäst i bortalaget var comebackande Joakim Johansson.