Välkommen till Frödinge/Brantestad SK

Officiell webbplats för Frödinge/Brantestad Sportklubb.

Grym prestation av A-laget

En bra plan, strålande väder och två taggade lag. Fredagens derbyfest på Lundavallen blev en jämn, tät och nervig historia. FBSK gör en helt okej första halvlek men Södra Vi var bättre under den första halvan och går också fram till en 2-0ledning. Lite snöpligt ändå för hemmalaget då man i stort sett bjuder på bägge målen. I den andra halvleken kommer sedan säsongen hittills bästa prestation, Frödinge krigar något enorm och jobbar ner bortalaget. En bit in i halvleken reducerar man genom Martin Gunnarsson som påpassligt petade in returen efter Tage Falks avslut. Med kvarten kvar att spela kommer sedan kvitteringen då Tage Falk på egen hand gör mål genom ett skott utifrån. Den sista kvarten blir sedan svängig och innan målet är det Södra Vi som hotar mest, man har ett bra avslut från nära håll men Alexander Alexandersson svarar för en matchavgörande räddning. Istället så ska det visa sig att vi äntligen jobbat till oss lite marginaler, i slutsekunderna får Frödinge en straff efter att bollen studsat upp på handen på en Södra Vi-spelare. Målvakten räddar straffen men på returen slås bollen i mål av ingen mindre än Javad Karimi som avgör på matchens sista spark. Seger 3-2 och totalt sett en av årets bästa prestationer. Framförallt så är det en underbar moral som man visar upp under en andra halvleken när man vänder ett 2-0underläge till seger, riktigt starkt. Alla förtjänar beröm en dag som denna, men ett extra plus i kanten till planens bäste aktör, mittbacken Jacob Fridell.

Laget: Alexander Alexandersson - Tobias Thuresson, Daniel Gustafson, Jacob Fridell, Oskar Nilsson - Pontus Thuresson, Johan Carlsson, Jonathan Andreasson, Martin Gunnarsson - Javad Karimi, Tage Falk. Bänk: Alex Gunnarsson, Robert Blomberg, Ehsan Kazimi och Tommy Tambour.