Mållös påskhelg för FBSK - uppdaterad!

Ankarsrum vann med uddamålet
Vi inleder med fredagens A-lagsmatch hemma på Lundavallens träningsplan mot Ankarsrum A.

Vi kan direkt konstatera att motståndet för dagen var det mest namnkunniga vi stött på hittills under försäsongen.
Ankarsrum hade på papperet sitt bästa lag för säsongen, förmodligen också sin starkaste uppställning på flera säsonger med målvakten Morgan Nyberg, backen Tobias Ring, mittfältarna Niklas Cederlöf, Rasmus Jonsson och Mathias Carlsson. Spelare som har rutin från högre serier än division fem.

Matchen präglades av kamp, inte många heta målchanser skapades åt något håll. FBSK gjorde dock som lag förmodligen försäsongens bästa insats. Vi höll ihop laget bra, försvaret var vattentätt, mittfältet låg rätt. Det som saknas är att få in bolluslingen i mål. Effektiviteten framför mål måste förbättras. In med skiten grabbar!

Lagen hade olika perioder av matchen. FBSK hade sin bästa del i mitten av första halvlek och i matchens slutskede. Då vi vågade rulla upp genom mittfältet, kom vi också runt på kanterna och fick betydligt bättre press på AIS backlinje.

Ankarsrum gjorde matchens enda mål i början av andra halvlek genom Rasmus Jonsson.
FBSK hade en rättmätig kvittering inne, när Kåre Karlsson nickade (!) in bollen med några minuter kvar av matchen. Olyckligtvis gick domaren på AIS-försvaret "offside-vrål" och målet underkändes. Tyvärr var domslutet felaktigt.

Oavgjort hade speglat matchbilden bättre. Bäst i FBSK var innermittfältet med Mathias Ericson och Kåre Karlsson. Marcus Alsér gjorde sin bästa insats i målet hittills och Erik Pettersson spelar ett stort backspel för tillfället. Det var också kul att se Jonnie Florins uppoffrande spel som mittback jämte Erik Pettersson.

FBSK startade enligt följande:
Marcus Alsér - Mattias Arvidsson - Jonnie Florin - Erik Pettersson - Albin Carlsson - Robin Blomberg - Mathias Ericson - Kåre Karlsson - Henrik Blomberg - Björn Ahlsén - Tommy Tambour.
Bänk: Björn Henningsson, Michael Karlsson och Tom Wågström (samtliga inbytta).

Mållös b-lagskamp
Vi fortsätter med måndagens b-lagsmatch. Matchen slutade 0-0. Här var FBSK:s spelövertag stundtals stort. En storspelande målvakt hos AIS, Johan Aronsson, räddade sitt lag från förlust.

Men återigen handlar det om att få in bollen i mål. Massor av chanser skapades - utan att få bollen över mållinjen.

Det här var b-lagets enda träningsmatch under försäsongen. Och nästa match är alltså seriepremiären hemma mot Vimmerby IF D.

Flera pigga årsdebuter skådades. Bland annat målvakten Andreas Brodin, backen Stefan Arvidsson och mittfältaren Jonas Hemmingsson.
Kul är också att rappe anfallaren Michael Karlsson fått ordning på kropp och hälsa. Han spelade i stort sett hela b-lagsmatchen, och gjorde ett piggt inhopp i a-laget i fredags. Här finns stor kapacitet.