Oavgjort på Dalavallen

Trots en fokuserad uppvärmning och en bra laddning så var inte FBSK riktigt vakna i inledningen av matchen, hemmalaget startade bäst och gör 1-0 redan i den andra minuten. De har även ett bra läge att utöka ledningen med en frispark som går strax över. Djursdala har ett övertag första kvarten men sedan jobbar Frödinge sig in i matchen och det som väntade var mer eller mindre en spelmässig uppvisning. Bortalaget spelar riktigt riktigt bra fotboll och löser situationer på planen på ett imponerande sätt. Man fick mer och mer tryck framåt och utdelningen skulle komma. Efter tjugofem minuter gör Ragnar Styrbjörn 1-1 efter en riktig bjudning från DSK-försvaret. Han sätter säkert kvitteringen och energi i massor till FBSK. Fem minuter senare avslutar bortalaget ett mönsteranfall på bästa sätt när Erik Petersson får en fin boll i djupet och slår ett fint inlägg till Albin Carlsson som säkert nickar in ledningsmålet, 1-2. Ledning för bortalaget vilket inte kändes helt orättvist. Strax efter ledningsmålet har Ragnar Styrbjörn ett jätteläge att utöka ledningen men hans skott från nära håll går strax över. I slutet av den första halvleken jobbar sig hemmalaget tillbaka in i matchen och de mäktar även med en kvittering. Med fem minuter kvar gör Djursdala 2-2. Första halvlek slutar oavgjort efter en svängig historia. Djursdala började bäst men sedan tog Frödinge över. Spelmässigt var det bortalaget som helt klart stod för den bästa fotbollen.

Den andra halvleken går helt till hemmalaget, de har ett klart övertag och skapar flera fina målchanser. De sätter en högre press på Frödinge och bortalaget kom inte alls till i den andra halvleken. Man hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva och fick ägna sig mycket åt försvar, men det o andra sidan gjorde man riktigt bra. Men det var i huvudspelet som hemmalaget var väldigt giftiga, de hade tre väldigt bra nicklägen men två gick över och ett strax utanför. I den 17:e minuten kunde inte Frödinge stå emot längre, efter en bra slagen frispark slår de in returen och 3-2. Tungt för FBSK som inte hade skapat så mycket i andra, den bästa chansen hade Ragnar Styrbjörn som på Albin Carlssons fina passning inte riktigt fick till avslutet. Sista kvarten var på något sätt ganska avslagen, FBSK fick inte något direkt tryck och känslan var att Djursdala hade fullständig kontroll. Men, headcoach Lars Gunnarsson gick ner på trebackslinje och bytte in den gamle skyttekungen Ove Nilsson, ett byte som skulle visa sig vara ett genidrag. Med en minut gången av övertiden lyckas FBSK komma upp i ett anfall och få en frispark strax utanför straffområdet, medans Djursdala försöker organisera sig med mur och markering tittar blixtsnabbt Ragnar Styrbjörn och Ove Nilsson på varandra. På domarens fråga om avstånd svarar "Ragge" bestämt nej sedan slår han en helt underbar passning fram till Ove Nilsson som först ser ut att tappa bollen men han offrar sig och kastar sig fram och slår in kvitteringen. Rutin, känsla och vilja! En vild glädje uppstår i bortalaget som får med sig en poäng, FBSK ska ju naturligtvis vara väldigt nöjda med poängen. Men efter den smått fantastiska första halvleken känns resultatet inte helt orättvist. Väldigt starkt och imponerande av Frödinge, alla kämpade förtjänstfullt men extra plus till Henrik Blomberg och Dick Johansson.