Oavgjort på Ekensved

FBSK-laget är fortsatt obesegrat i årets seriespel.
Den här matchen går inte till historien som en av de mest välspelade. Planen inbjöd tyvärr inte till något skönspel.

Det handlade mycket om kamp, riv och slit. Lojal var bättre än FBSK i första halvlek, men skapade inga jättefarligheter framför Robert Nilsson, som gjorde en stark insats i FBSK-målet, i sin riktiga a-lagsdebut.
1-0 kom under sista halvan av första halvlek. FBSK-försvaret var inte tillräckligt konsekventa i försvarsarbetet och fick inte undan bollen, så att Lojalspelarna kunde pilla in den. FBSK hade svårt att få organisation i sitt spel, och blev ofta stillastående.
FBSK var farliga på Lojals planhalva, utan att skapa jätteheta chanser. I paus stuvade Bosse Sandqvist om försvarstänket, och drog ned en forward för att understödja det centrala mittfältet. Henrik Blomberg gick ut på vänsterkanten, och Petter Adolfsson gick in centralt.
Dryga tio minuter in i andra halvlek kom utdelningen. Petter Adolfsson tog hand om bollen efter ett snabbt iscensatt inkast från Tom Wågström. I straffområdet spelade han en hård passning mot bortre stolpen där Albin Carlsson dök upp och stötte in kvitteringen.
Ett riktigt snyggt mål.
Lojalspelarna kom i gungning och FBSK hade några bra sekvenser kort efter målet. Men det blev ingen utdelning - utan fortsatt mycket ställningskrig på mitten. FBSK-spelarna stod upp bättre för varandra, men hade lite svårt att skapa lägen.
I slutet av matchen kändes Lojal tröttkört, men det var de som hade den bästa chansen till ett segermål. Ett stolpskott med någon minut kvar.
Oavgjort får ses som rättvist - och resultatet vittnar om att den här serien är stenhård med många jämbördiga lag.
FBSK måste i fortsättningen vara mer på hugget i matchinledningen, vara mer noggranna och tålmodiga i passningsspelet, samt utnyttja sina fasta situationer bättre.

Plusbetyg går till Robert Nilsson, Tom Wågström och Henrik Blomberg.