Olycksminuter fällde FBSK mot Tuna Södra

Trots förlusten var det ett spelmässigt framsteg för FBSK-laget. Slutet av andra halvlek och stora delar av andra halvlek såg bra ut.

FBSK gick till pausledning efter ett sent mål i första halvlek av Björn Ahlsén, som dunkade in en frispark från straffområdesgränsen.
Tuna Södra inledde annars matchen piggt, och anfallaren Magnus Pettersson var ett ständigt hot mot FBSK-försvaret. Södraattackerna mattades dock av ju längre första halvlek led, och FBSK tog över mer och mer. Ett par chanser skapades förutom ledningsmålet, men inga riktigt heta.

FBSK fortsatte sitt optimistiska spel i inledningen av andra halvlek, och hade flera gånger bud på 2-0. Robin Blomberg hade bland annat ett långskott som studsade i ribbans översida.
Men fem olycksminuter i mitten på halvleken grusade segerförhoppningar. Södra-anfallarna Magnus Pettersson och Danny Larsen stod för varsitt mål i två frilägen, och vände till 2-1.
FBSK försökte ställa om och, satte tryck mot Södra-målet under matchens sista tio minuter. Några hyfsade lägen skapdes också. Både Robin Blomberg och Daniel Axelsson hade några fina avslut.
Hela FBSK-laget får plus för ett bra jobb under hela matchen. Laget försökte spela fotboll, och varierade anfallsspelet på båda kanterna.
Extra plus får centrala mittfältarna Johan Kågesjö, Leo Zaninotti och Robin Blomberg, samt backarna Björn Ahlsén och Henrik Blomberg.