Revansch på IFK Västervik

Pelle Sohlberg sa under uppvärmningen att "de ser sådär skönt loja ut idag. Det brukar vara ett gott tecken". Det var det det. Frödinge tog redan från start hand om matchen. Spelet var kanske inte det vackraste under de första 15-20 minuterna, men spelet var i stort sett förlagt till IFK Västerviks planhalva. Några strövisa anfall från motståndarna kunde blivit farliga då Frödinge inte riktigt hade balans i försvaret, men det kom aldrig så långt att Wilma Falk i målet behövde sättas på något hårdare prov. Vartefter halvleken gick tog Frödinge alltmer över spelet och Louise Petersson kunde efter viss kalabalik peta in det förlösande 1-0 målet. Och efter att hon skjutit in sig några gånger, gladdes vi alla åt Nettan Linds långrökare som gav 2-0 vilket också blev halvtidsresultat. I halvtid konstaterade vi att spelet gick i stort efter plan. men att lite mer bevakning i vårt högerförsvar var att önska. Och så blev det! Försvaret tillsammans med mittfältet spikade igen fullständigt. Och när man har ett försvar som stoppar, då får man ett anfall som med trygghet kan attackera motståndarna. I den andra halvleken var Frödinge överlägsna motståndet. Spelet på mittplan skedde med stor säkerhet, passningsspelet lugnt, tålmodigt med utmärkta djupledsbollar som avslut. Anfallet stressade hela tiden motståndarnas försvar att slå ut bollarna till inkast. Mittfältet och försvaret fyllde på och på så sätt fick vi press med hela laget. När Frödinge damlag spelar på det viset är det inte något lag i serien som går säkert. Stort beröm till hela laget. Extra stort till rutinen på mitten, Evelina Nilsson och Nettan Lind som bägge gjorde en kanonmatch. Härligt att se Evelina Törngrens outröttliga jagande, Clara Sohlbergs ruscher på vänsterkanten. De få ingripanden som Wilma behövde göra skedde med lugn och timing. Som sagt en riktigt stabil insats av ALLA. Målen slogs in av; Nettan Lind 2, Caribe Sohlberg-Perez 2, Matilda Brogie, Linn Uhre och Louise Petersson.