Säker seger för damlaget

På söndagseftermiddagen tog Frödinges damer en skön seger hemma på Lundavallen. IFK Borgholm kom besök och fick känna på ett spelsuget och hungrigt Frödinge. Vi testade återigen (gjorde det i första halvlek borta mot Krokstorp före sommaruppehållet) att spela 4-3-3 och idag satt det väldigt bra! Redan i 13:e minuten satte Louise Andersson 1-0 efter att ha tråcklat sig igenom Borgholms försvar. Bortalaget hade chansen att kvittera tio minuter senare då de tilldömdes en straff. Denna sköts dock över och Frödinges ledning stod sig halvleken ut. Spelet, för båda lagen, sjönk i kvalitet i början av andra halvlek, men i 80:e minuten fick Louise Andersson en kalaspassning av Hanna Nilsson och Frödinge kunde utöka till 2-0. I matchminut 85 fullbordade Louise sitt hattrick, när hon gjorde 3-0 på passning från Clara Sohlberg-Perez. Borgholm kunde reducera till 3-1 innan slutsignalen ljöd och Frödingetjejerna kunde jubla över tre poäng.

En riktig lagseger; alla gjorde en stark insats, men man kan ju inte strunta i att nämna Louise Andersson efter hennes tre mål. Hon är värdefull, men naturligtvis behöver en målskytt ett lag omkring sig och det var så vi uppträdde idag! GOTT TJEJER!

Laget för dagen: Wilma Falk, Helena Törnkvist, Hanna Nilsson, Matilda Brogie, Emma Djurstedt, Nettan Lind, Matilda Sundberg, Louise Pettersson, Sanna Larsson, Louise Andersson, Clara Sohlberg-Perez, Evelina Nilsson, Linn Uhre, Daniella Johansson, Emmy Kallström.