Seger för A-laget!

Det var fantastiska förutsättningar för fotboll under fredagskvällen, det var så där vackert som vi Frödingeanhängare kan känna att det bara kan vara på Lundavallen. Soligt, varmt och en underbar matta. Det var även ett riktigt laddat hemmalag på uppvärmningen och man visade från start att man ville ta den där efterlängtade trepoängaren. Efter åtta minuter kastar Alexander Swartz ett långt inkast in i straffområdet, bollen skarvas av Johan Carlsson fram till Rasmus Holm som påpassligt sträcker fram foten och trycker upp bollen i krysset. 1-0 och precis den starten man ville ha och framförallt den starten man behövde. Holms första A-lagsmål för säsongen var det dessutom. Den första halvleken är ganska jämn men med ett litet övertag för FBSK som gör sin hittils bästa halvlek i år. Man är otroligt aggressiva och vinner de flesta närkamperna, spelmässigt visar man upp en fin varation av uppspel via mittfältet och längre bollar på två löpande toppforwards. Efter 24 minuter kommer nästa chans för hemmalaget, Emil Johnson hittar Rasmus Holm med en läcker passning men Holms avslut går tyvärr mitt på målvakten. I halvlekens slutminut kommer en FBSK-chans som kunde ha blivit årets mål. Alexander Swartz lossar högersläggan från 30 meter och bollen går stenhårt i underkanten på ribban. Tyvärr inget mål och hemmaledning i halvtid med 1-0 efter en väldigt bra halvlek.

Om Frödinge fick en smakstart i den första halvleken så skulle det gå ännu fortare i den andra. I den sjätte minuten av den andra halvleken hittar Rasmus Holm Niklas Gunnarsson men en fin passning i djupet och fri med målvakten gör "Nicke" inget misstag utan 2-0 var ett faktum. Skönt och rättvist och även "Nicke" fick göra sitt första mål för säsongen.  Efter tjugo minuter har Stjärnan sin bästa period i matchen och det var där man skapade sin farligaste chans, ett avslut som gick i ribban. Här hade man ganska bra press på Frödinge under en period som hade svårt att få iväg bollen. Men det var ändå inget snack, FBSK var hetare och man hade förutom bollen i ribban bra kontroll, mycket tack vare det dominanta mittbacksparet Henrik Blomberg och Daniel Axelsson samt sina två krigare på mitten Alex Swartz och Lars-Henrik Karlsson. FBSK spelar bra även i den andra halvleken och idag visar man verkligen vilket spel man vill spela och vilket spel man kan spela. Med fyra minuer kvar gör hemmalaget 3-0, Niklas Gunnarsson spelar in bollen från kanten och inne i mitten kan Ludvig Bohman göra sitt första mål i Frödingetröjan. FBSK vinner med 3-0 och man gör det rättvist, alla i Frödinge var riktigt bra idag och alla förtjänar beröm, men en som kanske bör nämnas är Johan Carlsson som sprang kopiöst mycket. Det hade varit spännande med en stegräknare på den mannen ikväll. Nu laddar vi för B-match hemma på Söndag och A-match på Tunhamra på tisdag.