Välkommen till Frödinge/Brantestad SK

Officiell webbplats för Frödinge/Brantestad Sportklubb.

Seger mot IFK Västervik

Inledningen på matchen såg ut som allför många gånger hittills den här säsongen, ett ängsligt FBSK som saknade aggressivitet i försvarsspelet. Västervik började matchen bäst och har redan efter två minuter ett friläge som man dock inte lyckas förvalta. Efter cirka kvarten spelad jämnas spelet ut och Frödinge skapar några halvchanser, den första halvleken slutar mållöst efter ganska dåligt spel från båda lagen.

I den andra halvleken är det hemmalaget som tar tag i taktpinnen och nu var det inget snack. Man jobbar ner Västervik och den andra halvan på matchen är spelmässigt väldigt bra från Frödinges sida, man gör det man gör bäst och håller bollen på backen. 15 minuter in i halvleken får Frödinge ett mål bortdömt för offside, sex minuter senare skulle man dock äntligen få jubla på riktigt. Niklas Gunnarsson får bollen ute på sin vänsterkant och slår ett långt fint inlägg till Anton Proos som tar in bollen och säkert sätter 1-0 till hemmalaget. Efter det trummade man på och efter halvtimmen spelad kommer 2-0, återigen är Niklas Gunnarsson inblandad. Han tar sig fram på sin vänsterkant och spelar in bollen till Albin Carlsson som på två tillslag släpper bollen till Ragnar Styrbjörn som med högern skjuter bollen i mål. 3-0 kommer i sista minuten av ordinarie speltid, och det är nyinbytte Johan Carlsson som efter ett fint väggspel med Albin Carlsson sätter bollen i mål via målvaktens vänstra stolpe. På stopptid fastställer sedan Niklas Gunnarsson slutresultatet till 4-0 då han på ett tillslag slår in Jonas Fors fina frispark. Västervik försökte hota med sina långbollar men mittförsvaret med Erik Petersson och Jonas Fors höll rent. FBSK vinner med 4-0 och man gör det rättvist. En trevande första halvlek men en riktigt bra andra. Plus i FBSK till Niklas Gunnarsson, Anton Proos och Albin Carlsson. Det är även värt att nämna att Emil Johnson och Dick Johansson kom in och gjorde ett bra jobb som ersättre för Joakim Ivarsson och Henrik Blomberg som utgick skadade.