Tung förlust för A-laget

Det var jämt, tufft, grinigt och väldigt mycket känslor. Men stundtals även bra fotboll. Bortalaget inledde toppmötet piggast men ganska snart kom FBSK upp i nivå och totalt sett gör man en riktigt bra halvlek. Man är aggressiva och vinner bollen högt alternativt tvingar Horn/Hycklinge att slå den långa. Men Horn har ju som bekant två vassa forwards, och om hemmalaget hade ett litet spelmässigt övertag så var det bortalaget som skapade chanserna. Framförallt på fasta var man farliga och det var också på en hörna som man tog ledningen med 0-1 efter 18 minuter. Men Frödinges slit skulle ge resultat och efter en halvtimmes spel kommer kvitteringen när Pontus Holm slår en fin frispark som går i mål via en bortaspelare. Tio minuter senare kommer även hemmalagets ledningsmål, Niklas Gunnarsson smeker in bollen på en fint slagen frispark och 2-1. Det blir också slutresultatet efter den första halvleken, utan en storspelande Mats Eriksson i FBSK-kassen kunde resultatet varit något annat. Han var rena väggen faktiskt.

Om den första halvleken gick Frödinges väg så gick den andra åt motsatt håll. Redan i den åttonde minuten fäller Daniel Johansson en fri bortaforward och blir frilägesutvisad, helt korrekt. Men..tyvärr flyttar domaren platsen för händelsen och dömmer straff istället för frispark. Straffen slås säkert i mål och tre minuter senare gör Horn/Hycklinge ännu ett mål och plötsligt var det 2-3. Tungt för FBSK som nu hade en rejäl uppförsbacke. Hemmalaget står upp på ett helt fantastiskt sett och alla sliter något enormt, men man orkar helt enkelt inte hämta in underläget med en man mindre utan bortalaget har bra kontroll på händelserna. Horn/Hycklinge kunde avgjort ganska tidigt men Mats i målet stod återigen för flera makalösa räddningar. I slutet kommer sedan 2-4 vilket blir slutresultatet. En tungt förlust för Frödinge som gör en väldigt med första halvlek, och all heder åt grabbarna som sliter som djur i 90 minuter. Men att hämta in ett underläge med en man mindre mot serieledarna är inte lätt, för det ska nämnas också att Horn/Hycklinge är ett väldigt bra lag. Ny match för FBSK på fredag då Södra Vi gästar Lundavallen.