Tung förlust mot IF Hebe

Det var en smått magisk gräsmatta på Lundavallen denna tisdagskväll, traktens finaste fotbollsplan vågar jag lova. Matchen börjades bäst av IF Hebe som till en början var lite hetare än FBSK som i inledningen mest fick jaga. Men hemmalaget åt sig in i matchen och tog även över taktpinnen på slutet. Den första halvleken var stundals ganska trevlig att titta på med bra spel från båda lagen. Däremot var det ont om bra målchanser, framförallt från hemmalaget. Det var nära mål två gånger och båda gångerna var det för bortalaget, en gång gick bollen i ribban och en gång i stolpen. Halvtid 0-0.

Den andra halvleken började precis som den första, nämligen med ett spelövertag för bortalaget. FBSK var inte alls vakna utan sattes under en rejäl press i inledning. Hebe var också nära att ta ledningen två gånger om men Robert Nilsson och Daniel Axelsson agerade varsinn gång räddande ängel på mållinjen. Istället kom FBSK tillbaka spelmässigt precis som i den första halvleken och känslan var att Frödinge var det lag som skulle orka lite mer mot slutet, efter 17 minuter av den andra halvleken gör också hemmalaget 1-0. Sebastian Edvinsson hittar Niklas Gunnarsson med en lång fin passning, fri med målvakten gör "Nicke" inget misstag utan kan sätta ledningsmålet för FBSK. Tyvärr blev glädjen kortvarig, Hebe kvitterar bara en minut efter Frödinges ledningsmål och detta på hörna. På slutet var det jämt och väldigt mycket kamp, det såg ut som att vi gick mot delad pott. Men då klev domaren in i händelsernas centrum och dömmer en fullständigt horribel straff till bortalaget. En 50/50-duell mellan en bortaforward och Robert i målet där det är lite kontakt. Men ingen är fälld, trots detta ligger en bortaspelare på backen och domaren blåser straff. Straffen slås i mål och matchen slutar 1-2, Hebe har flera målchanser och var på så sätt närmare segern. Men ett krigande FBSK gör en bra match och spelmässigt sett hade oavgjort varit rättvist, synd bara att spelarna själva inte fick göra upp om det ända in i slutet. Alla kämpade tappert men ett extra plus tilldelas Henrik Blomberg, Dick Johansson och Rasmus Holm.